fbpx

Shantala Babymassage

Een moment van jullie samen.
Babymassage is iets dat je samen doet. Daarom ga je zelf leren om de massage aan je kindje te geven. Zo wordt het echt een moment van jullie samen. Samen zijn en samen genieten.

Door je baby aan te raken is er contact en warmte, een geruststelling dat hij/zij niet alleen is. Een bevestiging van zijn bestaan en eigenwaarde.

Positieve invloeden van Shantala babymassage:

  • Jullie band wordt nog sterker.
  • Het kan het slaapgedrag verbeteren
  • Door de massage van het maagdarmgebied wordt de spijsvertering beïnvloed, dit heeft weer een positief effekt op darmkrampjes
  • Door de massage kan de weerstand tegen ziektes worden verhoogd
  • Het is echt een moment voor jullie samen.
Shantala babymassage

Babymassage bij vroeggeboorte, keizersnee of adoptie

Bij vroeggeboorte, keizersnee of adoptie is het eerste contact met je kindje anders dan bij een ‘gewone’ bevalling. Om medische redenen is het contact direct na de geboorte vaak niet mogelijk. Terwijl het juist dan zo belangrijk is. In deze gevallen kan Shantala babymassage helpen om de band tussen jullie te versterken.

Door je kindje regelmatig te masseren help je je kindje om vol zelfvertrouwen op te groeien. Bij elke massage voelt het immers vertrouwen en liefde.

De liefdevolle massage met aandacht laat je baby voelen dat contact en aanraking positief kan zijn. Lichamelijk contact is heel belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby.

Vanaf wanneer kan je je baby masseren?

Vanaf de geboorte vindt je baby het heerlijk om aangeraakt te worden. Strelen, koesteren, ronddragen en wiegen zijn in de eerste weken goede manieren om contact te maken. Na 5 weken kun je beginnen met een echte lichaamsmassage.

Je kindje ligt nog stil en vindt het heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Jouw vertrouwde geur en stem zijn immers heel dichtbij ! Het is ook een prima manier om je kindje nog beter te leren kennen en het versterkt jullie band met elkaar.

Wat ga je leren?

Er zal veel aandacht zijn voor contact en ontspanning. Zowel voor jou als je baby. Tijdens de cursus van 3 bijeenkomsten leer je:

  • De volledige Shantala babymassage.
  • Welke essentiële oliën je kunt gebruiken voor de massage én in de verzorging van je kindje.
  • Basisbevestigend dragen.
  • Reflexzonepunten die kunnen helpen bij darmkrampjes e.d.

De cursus wordt individueel gegeven. Alleen jij, je kindje en ik.

Bij het afspreken wordt rekening gehouden met het schema van jou en je kindje. Er wordt ruim de tijd gepland, zodat er alle tijd is die nodig is.

Direct je eerste afspraak boeken.

Heb je zelf ook behoefte aan een heerlijke massage? Kijk dan eens bij het moeder  en kind pakket. Speciaal voor zwangere en net bevallen vrouwen.

Of kijk hier voor andere vormen van massage.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?