fbpx

Angst om te leven

Bij het opschonen van mijn computer kwam ik dit stukje tegen. Ik schreef het in februari 2014 en nu is het nog steeds actueel. Misschien wel meer dan ooit.

Het leven geeft geen garanties

Wij leven in een angst cultuur. We zijn bang om oud te worden, om ziek te worden, om dood te gaan en om niet goed genoeg te zijn volgens de normen die ons opgedrongen worden vanuit de media en andere bronnen buiten onszelf. Angst dat anderen onze zekerheden zoals bezittingen en overtuigingen, omver werpen.

Waar vertrouwen is kan geen angst zijn

We laten ons bang maken over gezondheid, financiën en alle andere gebieden van het leven. En we vergeten dat we een keus hebben. De keus om angst in te ruilen voor vertrouwen. Waar vertrouwen is kan geen angst zijn. Het leven geeft geen garanties behalve dat we ooit ophouden in deze vorm te bestaan. Het lijkt of onze maatschappij steeds meer door angst geregeerd wordt. De crisis, de chaos in de wereld. Alles gevoed vanuit angst. Het gevoel afgescheiden te zijn… wij en zij in plaats van ons.

Hoelang voor we durven vertrouwen?

Ik ken het gevoel, de angst als de controle onder je handen weg glipt en je niet anders kunt dan je zelf overgeven aan de omstandigheden en hopen en vertrouwen dat het allemaal goed zal komen. Gelukkig ken ik ook het gevoel als het inderdaad allemaal goed komt doordat ik heb durven vertrouwen 😉

Hoe lang nog laten we ons bang maken en doen we braaf wat ons gezegd wordt om de ons voorgehouden risico’s te beperken. Hoelang voor we durven vertrouwen op datgene dat het leven ons biedt en de rijkdom ervaren die te vinden is ons zelf en het contact met de wereld. Als we de angst inruilen voor liefde en vertrouwen.  Wat zou er dan gebeuren? Wat denk jij?

Heb je behoefte aan ondersteuning bij het krijgen van vertrouwen? Denk dan eens aan inzichtgevende gesprekken of stuur me een berichtje dan kijken we samen wat je nodig hebt.

Ik hoor graag van je hoe jij deze periode ervaart 🙂

Diana

Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen balans in hun leven te krijgen. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik o.a. door het geven van ontspannende massages en inzichtgevende gesprekken. In mijn praktijk kan je werken aan je innerlijk en uiterlijk. De combinatie van diverse behandelmethodes heeft al veel vrouwen geholpen om weer lekker in hun vel te zitten. Ik zou het fijn vinden als ik ook jou mag helpen om de volgende stap te zetten.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Boek dan nu een informatie gesprek. Het is gratis en ik geef je meteen tips om mee aan de slag te gaan.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?