fbpx

Badschuim maken met essentiële oliën

Valentijnsdag. Een mooie dag om een heerlijk relax moment voor jezelf te nemen. De meeste bubbels die je koopt in de winkel bevatten vaak chemicaliën en kunstmatige geuren die je huid kunnen irriteren. Om de hoeveelheid chemische producten in je huis te verminderen en toch lekker te genieten van de voordelen van een ontspannend bad met bubbels kun je je eigen bubbelbad maken met essentiële oliën en andere huidvriendelijke ingrediënten.

Essentiële oliën vermengen niet met water. Je hebt dus een middel nodig om ze eerst op te lossen. Je zou dit kunnen doen door de essentiële olie toe te voegen aan dode zee zout of zeep voor je het aan het badwater toevoegt. Dit geeft geen bubbels 🙂 In dit geval gebruik je dus andere ingrediënten die helpen om de oliën op te laten lossen op de zelfde manier.Het gebruiken van essentiële olie in je bad is een slimme keus als je een speciale sfeer wil creëren. Voor ontspanning kan je Lavendel gebruiken. Voor een opwekkend resultaat kun je denken aan Citroen. Voor een romantische sfeer kun je denken aan Ylang Ylang. De keus is aan jou 🙂

Wat heb je nodig?

 • 1 kop ongeparfumeerde olijf zeep (Castile soap) verkrijgbaar bij de betere natuurwinkel.
 • ½ kop plantaardige glycerine
 • 2 eetlepels water
 • 15 druppels van je favoriete essentiële olie

Werkwijze

 1. Vermeng de Castile zeep, glycerine en water in een glazen kom.
 2. Voeg de essentiële oliën toe.
 3. Roer goed door.
 4. Giet in een glazen pot.
 5. Gebruik: voeg ¼–½ kop van de essentiële oliën bubbelbad mix toe aan warm, stromend badwater.
Opmerking: Deze bubbels zullen niet zo groot en fluffy zijn en lang blijven als de synthetische bubbels die je koopt. Dat komt omdat er geen  hoge gehaltes aan schuim middel in zitten. Deze bubbels zijn wel genoeg voor een ontspannend bad waar je echt van kan genieten.
Heb je geen bad, maar wil je wel genieten van de heerlijke oliën? Maak dan je eigen douche tabletten. Je leest HIER hoe je dat doet.
Veel badder plezier 🙂
Diana
PS Op 8 februari is de workshop geursteen maken. Je investering is € 25,00 Dit is incl. materialen, gebruik essentiële oliën, een flesje 5 ml Wild Orange voor thuis. Koffie/thee/water. Bij deze workshop werken we ivm de droogtijd, met de kant en klare klei.

PPS In het e book “Sprankel” vind je nog meer tips die je kunnen helpen.

PPPS Op mijn facebookpagina plaats ik regelmatig tips voor toepassingen met essentiële oliën.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie te delen over de vele mogelijkheden die essentiële oliën ons bieden om gezondheid en welzijn te bevorderen.

In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen

 • Intuïtief schilderen – Lekker aan de slag met verf en jezelf verrassen met de creatie die tevoorschijn komt. Geen schilder ervaring nodig ?
 • Maak je eigen vision bord – Maak je wensen en verlangens zichtbaar in beelden. Een vision bord kan je helpen om je aandacht te houden bij dat wat jij wil bereiken.
 • Basis intuïtieve ontwikkeling – 4 bijeenkomsten waarin je leert over aarden, energie voelen en ervaren, jezelf beschermen tegen weglekken van energie en meer.
 • Maak je eigen geurkaars – Als je niet langer de chemische geurkaarsen in je huis wil, dan is dit de workshop voor jou. We gaan een geurkaars maken met echte, pure essentiële oliën.
 • Maak je eigen geursteen – Een aromasteen is een steentje waar je essentiële olie op kunt druppelen. Ideaal voor kleine ruimtes of bv naast je bed. Eerstvolgende 8 februari 13:30 uur.

Heb je interesse in één van deze workshops? Laat het me weten dan laat ik jou weten wanneer ze gepland worden.

, , , , , , , ,
Doe Het Zelf Met Essentiële Oliën
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?