fbpx

Ik heb geen keus. Feit of excuus?

, , , , , , , , , ,
Living the happy life

Geluk is relatief. Waar de één blij wordt van het bereiden van een heerlijke maaltijd, is dat voor de ander één groot stressvol evenement. Gelukkig leven hangt af van persoonlijke keuzes. En de kunst is om die keuzes te maken vanuit je zelf. Niet omdat het hoort of verwacht wordt. Gewoon simpelweg omdat het in je hart juicht als je denkt aan wat je gaat doen. En dat is niet altijd makkelijk. Misschien helpt het je als je je realiseert dat niet kiezen ook een keus is… 

Ik heb geen keus” Feit of excuus?

Soms kan het lijken of je geen keus hebt. Dat gevoel ontstaat als je geen uitweg ziet, je gedachten allerlei doemscenario’s creëren en jij die gedachten gelooft 🙂 Als je je ongelukkig voelt kun je allerlei redenen bedenken waarom je geen keus hebt. Er is wel eens iemand boos op mij geweest omdat ik zei dat er altijd een keus is. Ze noemde dat een dooddoener. Ik realiseer me dat dat ook zo kan voelen. Als de situatie uitzichtloos lijkt is het lastig om (kleine) positieve gebeurtenissen te vinden, benoemen én voelen. Is het echt makkelijker om je hoofd erbij neer te leggen en het leven te laten gebeuren? Dat is wat je voor mijn gevoel doet. Voor mij is het simpel. 

  1. Je accepteert de situatie zoals die is. Zelfs als je voelt dat het niet goed voor je is. In dat geval maak je er het beste van en houd je op met ‘zeuren’ over hoe moeilijk je het hebt. Je keus is dan dat je niets doet en de situatie laat voort bestaan. Prima als dat is wat je wil.
  2. Je accepteert dat de situatie nu zo is, maar gaat bewust kijken naar jouw eigen rol in het geheel en wat jij zou kunnen doen om er verandering in te brengen. Nu verandert de energie rond de situatie al doordat je bewust bent van je gedachten en gedrag rond de situatie. Ook als je geen of nauwelijks invloed hebt op de situatie is dit de manier om het voor je zelf stapje voor stapje te verbeteren.

Misschien vind je dit wat kort door de bocht. Denk je ook: “Lekker makkelijk praten” Dat kan en dat mag 🙂 Er is ook geen foute keus. Het enige wat ik wil bereiken is dat je bewust gaat kijken naar de mogelijkheden die je wel hebt. Het gaat altijd over keuzes. In mijn praktijk leer ik vrouwen zoals jij om bewust voor zichzelf te gaan kiezen en om de kracht van je gedachten te gaan ervaren. De ervaring leert dat het met kleine en soms gelijk grote stappen anders kan worden. Door eenvoudig bewust te zijn van je gedachten en de invloed van jouw gedachten op je leven.

Ken je deze ook?

  • Ik kan niet stoppen met mijn baan, want er is geen ander werk te vinden
  • Ik kan niet weggaan uit deze relatie, waar moet ik dan van leven
  • Ik kan die opleiding niet doen, want ik heb er geen geld voor

Dus blijf je zitten op je werk, blijf je bij je partner en stop je met jezelf ontwikkelen. Je situatie blijft zoals hij is en jij blijft voelen dat je iets mist in je leven. Angst is wat je tegenhoudt om stappen te zetten. 

Ook niet kiezen is een keus

Op het moment dat je niet kiest maak je de keus om in de situatie te blijven zitten die je ongelukkig maakt. Je zegt dus dat je niet kiest, maar doet dat wel! Het gevolg van niet kiezen is dat je leven zich voortsleept en je er geen enkele invloed op lijkt te hebben. Dat is waar je voor hebt gekozen! Door wel te kiezen heb je invloed op hoe jouw leven eruit ziet. Je neemt de verantwoording over jouw leven en hoe dat eruit ziet.

Denk je niet dat je veel gelukkiger wordt als je zelf hebt gekozen voor datgene dat zich in je leven manifesteert?

Door de verantwoording te nemen voor je keuzes ervaar je vrijheid. Alles wat er gebeurt, elke keus die je maakt heeft een gevolg. De enige manier om je leven te leiden zoals jij wil is door je elke keer weer bewust af te vragen welke keus naar de uitkomst leidt die jij voor je zelf wilt. Consequent kiezen voor de best mogelijke uitkomst voor jou en alle betrokkenen leidt onherroepelijk naar een ander leven. Met meer vrijheid en meer levensvreugde. Niet kiezen is niet mogelijk! Je kunt dus maar beter bewust kiezen en je leven zo vormgeven naar jouw wensen. Een gelukkig leven is een gevolg van de keuzes die je maakt. Laat geluk binnen in je hart en je leven.

Doe je het liever samen? Laat het me weten.  Ik start 3x per jaar met het jaarprogramma DIAMANT In dit jaar gaan we samen werken aan jouw wensen en dromen. Na dit jaar weet jij precies wat je wil. Wat je valkuilen zijn, waardoor je het tot nog toe niet is gelukt om in je leven te realiseren. Hoe je jouw leven wel vorm geeft zoals jij dat wil. Je gaat leren herkennen welke gedachten en patronen je gedrag beïnvloeden en hoe je dat kunt veranderen. Ook emoties komen aan bod. Er zal gelachen worden en soms een traantje vallen. Altijd in een veilige, ondersteunende omgeving.

Het wordt een leuk jaar ? waarin je nieuwe talenten gaat ontdekken en misschien wel oude talenten herontdekken. Ben je bereid om in jezelf te investeren en het werk te doen dat nodig is? Dan nodig ik je uit om mee te doen. Stuur me een mail en ik hou je op de hoogte van de volgende start datum.

Hartelijke groet,

Diana


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier. In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen. 
Menu