fbpx

Geloof niet alles wat je denkt

Het verhaal van een cliënt: Ik zal haar hier X noemen. Ze heeft een baan waar ze geen uitdaging meer in ervaart. Het werk is saai en de leuke opdrachten lijken altijd naar haar collega te gaan. Daardoor gaat X met steeds meer tegenzin naar het werk en ook thuis beginnen ze te merken dat ze wel heel erg snel geïrriteerd is. Dit alles heeft tot gevolg dat ze slecht slaapt en moe is. Steeds vaker heeft ze last van hoofdpijn en rugpijn. Tot het zo erg is dat ze zich ziek meldt. Nu zit ze thuis en voelt zich enorm te kort gedaan en door niemand begrepen. Het gesprek dat we hierover hebben gaat als volgt:

Niemand begrijpt me…

Op de vraag wat ze zou willen zegt ze: Ik wil gewoon leuk werk doen en het gezellig hebben met mijn collega’s, maar als ik altijd de k… klussen krijg en mijn collega de leuke dingen mag doen dan baal ik daar gewoon van.

Dat snap ik, heb je dat ook tegen je leidinggevende gezegd?

Nee, die vind dat ik het allemaal niet zo moet overdrijven. Dat het niet zo is.

Maar je zei net dat je het niet tegen haar gezegd hebt?

Dat klopt maar ik weet dat ze dat denkt. Zo is ze nou eenmaal…

Oké. Is het een idee om toch eens met haar om de tafel te gaan zitten en dit uit te spreken naar haar en van haar zelf te horen wat ze ervan vindt?

Misschien maar het heeft toch geen zin dat weet ik nu al.

Een gesprek als dit komt vaker voor dan je denkt. Misschien herken je het wel?

Dit is wat er gebeurt:

  • X denkt dat ze weet wat haar leidinggevende denkt. Ze ziet niet dat het haar eigen gedachten over haarzelf zijn. Ze vult de antwoorden in vanuit haar eigen gevoel.
  • X heeft zichzelf onbewust tot slachtoffer bestempeld. Door de confrontatie niet aan te gaan geeft ze zichzelf toestemming om slachtoffer te blijven. Dat niemand hier gelukkig van wordt, ook zijzelf niet!, begint langzaam door te dringen en dat is de reden dat ze nu bij mij aan tafel zit.

Tip als je deze situatie herkent

Wees duidelijk naar jezelf en naar de andere partij in de situatie. Jij weet NIET wat de ander denkt of voelt. Kijk bewust naar jezelf en jouw gedachten hierbij.

  • Is de gedachte realistisch of zou het ook anders kunnen zijn?
  • Waarop is jouw gevoel gebaseerd? Op feiten of op eerdere ervaringen van jezelf of wat je van iemand anders hebt gehoord?
  • Helpen deze gedachten je verder?

Vaak kun je de angel uit een vervelende situatie halen door goed naar je eigen gedachten te kijken. Niet alles wat je denkt is waar 😉

Essentiële oliën Tip: Gember is een essentiële olie die los kan maken wat vast zit. Kan ondersteuning geven als je moeite hebt om je leven vorm te geven. Het is een verwarmende olie. Op fysiek gebied kan deze olie helpen om ontspanning te brengen.

Succes! Heb je vragen of wil je een keer komen praten? Mail me contact@dianavansandwijk.nl

Diana


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie te delen over de vele mogelijkheden die essentiële oliën ons bieden om gezondheid en welzijn te bevorderen.

In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen

  • Intuïtief schilderen – Lekker aan de slag met verf en jezelf verrassen met de creatie die tevoorschijn komt. Geen schilder ervaring nodig ?
  • Basis intuïtieve ontwikkeling – 4 bijeenkomsten waarin je leert over aarden, energie voelen en ervaren, jezelf beschermen tegen weglekken van energie en meer.

Heb je interesse in één van deze workshops? Laat het me weten dan laat ik jou weten wanneer ze gepland worden.

, , , , , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?