fbpx

Hoe gemakzuchtig ben jij?

Als je rond kijkt hoor je overal over kennis vergaren, expert worden, diploma’s halen. Het lijkt erop dat we iets te veel waarde hechten aan diploma’s en ‘bewijs’ dat we iets kunnen.  Waarom vinden we dat zo belangrijk? Een diploma zegt niets over de aangeboren talenten die niet meetbaar zijn. Een tijd lang ben ik meegegaan in de gekte. Steeds weer een diploma. Weer een cursus. Alles voor erkenning van mijn kunnen. Ik werd er gek van.

Het zoeken naar waar je nou echt goed in bent lijkt een levensmissie op zich te worden. Wat is nou je echte missie? Waar word je blij van? Ik werd zeker niet blij van het zoeken naar erkenning. De grap is dat  als je de erkenning van buiten jezelf hoopt te krijgen je altijd bedrogen uit komt. Erkenning heeft alleen waarde als het vanuit jezelf komt.

“Erkenning voor jezelf van jezelf

Het duurde even maar ineens wist ik het … ja net als in die reclame toendertijd 🙂 Mijn expertise is het vinden de makkelijkste weg. Mijn hele leven hoor ik het al: Jij bent zo gemakzuchtig én nu (54) snap ik dat dat mijn kracht is…. En pas toen ik dat begreep kon ik er echt volledig gebruik van maken.

Gemak dient de mens. Hou het simpel. Maak je niet druk zijn zo’n beetje mijn lijfspreuken. En juist deze instelling maakt dat ik altijd op zoek ben naar de eenvoudigste weg. In al mijn levensjaren ben ik buitengewoon bekwaam geworden in het snel ontrafelen van bijzaken en hoofdzaken, wat in het coachen natuurlijk heel goed van pas komt ;).

Heb je wel eens nagedacht over wat nou jouw kracht is? Misschien is het ook wel die ene eigenschap die je al zo vaak hebt gehoord over jezelf en waarvan je dacht dat het een slechte eigenschap was…. Zo gebruik ik mijn natuurlijke aanleg om de makkelijkste weg te kiezen om anderen te helpen bij het ontrafelen van de wir war aan emotie, bijkomende omstandigheden en alles dat een gelukkig leven in de weg staat.

Elke karaktereigenschap heeft een positieve en een minder positieve kant. Dominantie kan heel handig zijn als je krachtig leiding moet geven bij een project, terwijl het minder fijn is als een ander hierdoor het gevoel krijgt overheerst te worden.  Perfectionisme kan een stimulans zijn om iets (heel) goed te doen, maar het kan je ook weerhouden van het afmaken van een project omdat het nooit goed genoeg is.

Enfin, je begrijpt wat ik bedoel te zeggen….

Ik wil je uitdagen!

Wat is volgens jou je meest slechte eigenschap en hoe zou je die kunnen inzetten als je grootste kracht?

Ik ben heel benieuwd naar je reactie 🙂 Heb je hulp nodig om jouw kracht te vinden? Kijk HIER of maak een afspraak. Dan kijk ik met je mee en krijg je een duidelijk antwoord en de handvatten om je kracht te gaan gebruiken.

Diana

Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen

  •  Intuïtief schilderen – Lekker aan de slag met verf en jezelf verrassen met de creatie die tevoorschijn komt. Geen schilder ervaring nodig ?
  • Basis intuïtieve ontwikkeling – 5 bijeenkomsten waarin je leert over aarden, energie voelen en ervaren, jezelf beschermen tegen weglekken van energie en meer.

Heb je interesse in één van deze workshops? Laat het me weten dan laat ik jou weten wanneer ze gepland worden.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?