fbpx

Hoe streng ben jij voor jezelf?

Hoe streng ben jij voor jezelf? Onlangs had ik een gesprek met een cliënt/vriendin die al heel lang bij mij komt. De gesprekken die we samen hebben zijn altijd open, diepgaand en geven veel inzicht aan ons beiden. Deze keer ging ons gesprek weer over iets waar veel vrouwen mee worstelen;

Onzekerheid, doe ik het wel goed, tijdgebrek

Wij kwamen in korte tijd tot een lijst van zaken die vrouwen benoemen als dingen die ze niet kunnen of die niet mogelijk zijn. Doordat dit gecombineerd wordt met het strenge oordeel dat vrouwen over zichzelf hebben is de lat zo hoog dat die menselijkerwijs gezien niet gehaald kan worden…. Vervolgens vellen we een oordeel. We besluiten dat we niet goed genoeg zijn, niet mooi genoeg, niet slim genoeg, niet slank genoeg, niet rijk genoeg enz. … Onszelf vergelijken met ‘die ander’ is het sausje waarmee het oordeel nog scherper wordt.

Dit soort gedachten zijn gebaseerd op angst en houden je vast in je eigen kleine wereld. Pas op het moment dat het je gaat benauwen ga je kijken naar andere mogelijkheden. Als je de mogelijkheden ziet ga je bedenken hoe je dat eigen kunt maken. En ook dan komt weer de angst om de hoek kijken. Angst voor het onbekende, maar ook de grootsheid van alle mogelijkheden kan behoorlijk imponeren. Je trekt je weer even terug in je kleine wereldje.

En op het moment dat je bijna geen ruimte meer hebt in dat wereldje en je letterlijk pijn ervaart ga je de stap zetten naar de onbegrensde mogelijkheden die voor je liggen.

5 tips om minder streng voor jezelf te zijn:

 1. Stop met oordelen over jezelf. Doe de dingen die je doet met liefde, overgave en aandacht. Kun je dat niet? Doe het dan niet, het is waarschijnlijk iets dat je doet omdat je denkt dat het moet.
 2. Stop met jezelf vergelijken met anderen. Jij bent een uniek persoon met je eigen unieke talenten. Niemand kan de dingen doen op de manier dat jij ze doet. Koester jouw manier.
 3. Kies je woorden en gedachten zorgvuldig. Jouw woorden en gedachten hebben invloed op je gedrag en omgeving. Wees je bewust van je gedachten en de woorden die je gebruikt om jezelf te definiëren.
 4. Geloof dat alles mogelijk is. Als je het kunt geloven kun je het bereiken. Houd de stappen die je zet klein en voor jou op dat moment mogelijk. Elke stap brengt je dichter bij wat jij wilt en vergroot je vertrouwen dat je het onmogelijke gaat bereiken. Het zorgt ervoor dat je in beweging blijft.
 5. Denk groots. Alles is mogelijk, de enige grens die er is zijn jouw gedachten. Werk rustig en gestaag naar het bereiken van jouw ideale leven.

Ik hoop je met deze 5 stappen een hulp middel in handen te hebben gegeven om de eerste stap te zetten. Succes!

Doe je het liever samen? Op 1 februari start ik met een kleine groep vrouwen. In dit jaar gaan we samen werken aan jouw wensen en dromen. Na dit jaar weet jij precies wat je wil. Wat je valkuilen zijn, waardoor je het tot nog toe niet is gelukt om in je leven te realiseren. Hoe je jouw leven wel vorm geeft zoals jij dat wil. Je gaat leren herkennen welke gedachten en patronen je gedrag beïnvloeden en hoe je dat kunt veranderen. Ook emoties komen aan bod. Er zal gelachen worden en soms een traantje vallen. Altijd in een veilige, ondersteunende omgeving.

Het wordt een leuk jaar 🙂 waarin je nieuwe talenten gaat ontdekken en misschien wel oude talenten herontdekken. Ben je bereid om in jezelf te investeren en het werk te doen dat nodig is? Dan nodig ik je uit om mee te doen. Stuur me een mail en ik vertel je meer.

Hartelijke groet,

Diana


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie te delen over de vele mogelijkheden die essentiële oliën ons bieden om gezondheid en welzijn te bevorderen.

In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen, zoals:

 • Intuïtief schilderen – Lekker aan de slag met verf en jezelf verrassen met de creatie die tevoorschijn komt. Geen schilder ervaring nodig ?
 • Maak je eigen vision bord – Maak je wensen en verlangens zichtbaar in beelden. Een vision bord kan je helpen om je aandacht te houden bij dat wat jij wil bereiken.
 • Basis intuïtieve ontwikkeling – 4 bijeenkomsten waarin je leert over aarden, energie voelen en ervaren, jezelf beschermen tegen weglekken van energie en meer.
 • Maak je eigen geurkaars – Als je niet langer de chemische geurkaarsen in je huis wil, dan is dit de workshop voor jou. We gaan een geurkaars maken met echte, pure essentiële oliën.
 • Maak je eigen geursteen – Een aromasteen is een steentje waar je essentiële olie op kunt druppelen. Ideaal voor kleine ruimtes of bv naast je bed.

Heb je interesse in één van deze workshops? Laat het me weten dan laat ik jou weten wanneer ze gepland worden.

 Wil je:
 • persoonlijk advies en/of begeleiding?
 • Wil je essentiële olie kopen? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen. Dan vertel ik je gelijk hoe je met 25% korting kunt bestellen ?
 • Zou je 100-500 euro per maand willen verdienen vanuit huis en zonder dat het invloed heeft op je huidige activiteiten?

Mail me: info@dianavansandwijk.nl

, , , , , , , , , , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?