fbpx

De remedie tegen klagen

Soms kom je van die mensen tegen die alleen maar lijken te klagen. Niets is er goed of het deugt niet. En opvallend genoeg ligt het nooit aan hun, maar altijd aan de ander of de omstandigheden… Zelf vinden ze uiteraard dat ze heel positief in het leven staan. Zij kunnen er toch ook niets aan doen dat….. en dan komt er een hele klaagzang. Over hun werk, relatie, buren, maatschappij. Het gaat maar door. Ken je ze, de notoire klagers ;)? Ze zijn oprecht verontwaardigd over het onrecht dat ze wordt aangedaan. Ze zijn niet in staat om te zien wat hun eigen rol is in het verhaal. Ze zien niet dat ze eigenlijk klagen over zichzelf.

Het klagen is een dekmantel voor een diepe ontevredenheid.

Het is een manier om niet naar de oorzaak van je ontevredenheid te hoeven kijken. Als je ontevreden bent over je leven is het makkelijker om naar de omgeving, de omstandigheden of wat dan ook te wijzen dan om naar de bron van je ontevredenheid te gaan. (zie ook Ontevreden, een mooi signaal) Dat vereist namelijk zelfonderzoek. De inzichten die je dan krijgt maken dat je niet meer kunt zeggen dat het allemaal aan de omstandigheden of de ander ligt. Nee, je zult dan alle pijn en angst die de ontevredenheid veroorzaken in de ogen mogen zien, zodat je verder kunt met je leven. Dat is spannend of zelfs ronduit eng. Niet alleen is verandering onvermijdelijk. Ook de aandacht verandert.

Wil je samen met mij naar de oorzaak kijken en ben je bereid om open en eerlijk naar jezelf te kijken? Klik dan hier.

Het moment dat je inziet dat alleen jij iets kunt doen aan datgene dat je ongelukkig maakt is het moment dat je niet anders kunt dan in actie komen.

Af en toe even lekker klagen en zeuren kan heel bevrijdend zijn. We doen het allemaal wel eens. Als je merkt dat je alleen nog maar klaagt over van alles en nog wat is het tijd om bij jezelf na te gaan waar je nou echt ontevreden over bent. Een vraag die je daar bij kan helpen is: “Hoe zou mijn ideale leven eruit zien als alles mogelijk zou zijn?”

Oefening:

  • Neem de tijd om bovenstaande vraag te beantwoorden.
  • Ga even rustig zitten.
  • Zet je voetjes stevig op de grond en laat je ademhaling zo ver mogelijk naar je buik zakken als prettig voelt voor jou.
  • Richt je aandacht op je voeten en probeer te voelen hoe je voeten contact maken met de grond.
  • Blijf even rustig zo zitten en voel je hoe je ontspant.
  • Als je ontspannen bent open je je ogen en ga je schrijven.
  • Schrijf in ongeveer 1-2 minuten alles op dat in je opkomt. Denk niet na. Wees eerlijk.

Als je klaar bent loop je even weg van wat je opgeschreven hebt. Maak een kleine wandeling of wat je ook maar wil doen. Als je terug komt ga je kijken naar wat je opgeschreven hebt. Open en zonder oordeel.

Wat staat er op je papier? Over welke levensgebieden gaat het vooral? Welke raakvlakken zijn er met je werkelijke leven? Is er veel verschil tussen wat je opgeschreven hebt en je werkelijke leven dan heb je een goede indicatie van de bron van je ontevredenheid. En een startpunt om veranderingen aan te gaan brengen.

Heb je hulp nodig? In mijn praktijk help ik vrouwen zoals jij om inzicht te krijgen in zichzelf. Een goed gesprek kan je helpen om de eerste stappen te zetten. Ga meteen aan de slag en plan een afspraak.

Essentiële Oliën Tip

Fijne essentiële oliën die je kunnen helpen om rust in jezelf te ervaren zijn Lavendel, Frankincense en Cederhout. Doe dit mengsel in de diffuser en laat de ontspanning en rust maar komen 🙂


Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen balans in hun leven te krijgen. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik o.a. door het geven van ontspannende massages en inzichtgevende gesprekken. In mijn praktijk kan je werken aan je innerlijk en uiterlijk. De combinatie van diverse behandelmethodes heeft al veel vrouwen geholpen om weer lekker in hun vel te zitten. Ik zou het fijn vinden als ik ook jou mag helpen om de volgende stap te zetten.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Boek dan nu een informatie gesprek. Het is gratis en ik geef je meteen tips om mee aan de slag te gaan.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?