fbpx

Spiritueel leven in de praktijk

Deze week had ik een mooi gesprek met één van mijn cliënten. Mijn cliënt is een zakenvrouw, die op haar werk de touwtjes stevig in handen heeft. Ze vertelde me dat ze in haar werk geen enkele moeite heeft om de grenzen te bewaken en haar ruimte in te nemen. Anders is het als ze één op één met mensen werkt. Ze voelt hun energie, de wisselwerking tussen de mensen en neemt ook emoties van hen over.

Ze maakte een hele duidelijke scheiding tussen haar werk(houding) en de persoon die zij is. Wel constateerde ze dat ze steeds meer mensen ontmoet die met haar over spirituele zaken willen praten. Over energie en gidsen en engelen. En dat verbaast haar dan weer.

Soort zoekt soort…

Terwijl het heel logisch is. De hele dag door communiceer je door je woorden, daden en gedachten. De hele dag door gaan er subtiele en minder subtiele boodschappen de ether in. Die boodschappen worden opgepikt door iedereen die op de zelfde frequentie zit. Dat ze op de zelfde frequentie zitten geeft al aan dat ze min of meer dezelfde levenshouding hebben als jij. En dat trekt elkaar aan… soort zoekt soort 🙂 Daarnaast trekt de manier waarop je in het leven staat ook mensen aan die (on)bewust willen leren van en met jou. En ontstaan er situaties waarin dat mogelijk gemaakt wordt. Spiritualiteit is niet iets dat je doet naast je gewone leven. Het is je gewone leven!

De manier waarop je leeft, met vertrouwen en respect voor je zelf, je medemens, de wereld waarin wij leven.

Dát is spiritualiteit.

Het is dus niet zo vreemd dat ze ‘ineens’ mensen in haar omgeving treft die ook geïnteresseerd zijn in de essentie van het leven….

Hoe zorgt ze dat ze geen ‘last’ meer heeft van het overnemen van de, vaak vermoeiende, emoties van anderen?

Het is natuurlijk super handig als je de wisselwerking tussen mensen kunt voelen en zien. Het geeft je een voordeel omdat je ziet waar het ‘fout’ gaat. Waar de energie begint te ontvlammen en mensen energie bij elkaar wegtrekken. Je hebt dan de mogelijkheid om ondersteuning te bieden op meer dan één vlak. Je kunt helende, ondersteunende energie naar de situatie te sturen en rust brengen in de de verhoudingen.

Het is natuurlijk minder handig als je zelf die oplaaiende emoties in je systeem krijgt.

Tips om dat te voorkomen zijn:

  • Zorg dat je goed geaard bent. Neem voor je een gesprek of vergadering in gaat de tijd om bewust te ademen en je zelf goed neer te zetten. Zet je voeten stevig op de grond. En ja dat kan ook met naaldhakken 🙂
  • Neem letterlijk afstand. Als je merkt dat je toch meegaat in de energie en beïnvloed wordt neem dan even afstand van de situatie. Neem een time out en verlaat als dat mogelijk is de ruimte.
  • ‘Ruik’ aan je eigen kleding. Trek even die kol van je trui over je neus. Het is een simpele manier om weer te landen in je eigen energie.

Hoe ga jij om met je energie? Ik hoor het graag van je via onderstaand commentaarveld.

Liefs,

Diana


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie te delen over de vele mogelijkheden die essentiële oliën ons bieden om gezondheid en welzijn te bevorderen.

, , , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?