fbpx

Vertrouwen als excuus…

Gebruik jij vertrouwen als excuus om niets te doen?

Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van het bouwen aan je ideale leven. Vertrouwen is weten dat het uiteindelijk allemaal goed komt en wel precies zoals jij nodig hebt om in liefde te kunnen groeien en leven. Je hoort het vaak. Ik vertrouw erop dat het universum me geeft wat ik nodig heb. Als het niet lukt is het dus niet voor mij bedoelt……Of ik heb er vertrouwen in; het komt wel goed.

hmm… Dat kan. Er zijn altijd signalen en zoals je van me weet vertrouw ik enorm op de signalen die het leven en onze ziel en lichaam ons geven. Ik zie echter heel vaak dat wel heel snel het woordje vertrouwen gebruikt wordt om maar niets meer te doen. Het is maar een dun lijntje tussen achterover leunen en niets doen en achterover leunen terwijl je ondertussen ziet hoe jouw acties leiden naar het resultaat waar je op vertrouwt.

Vertrouwen op de uitkomst die je wilt zonder de daarbij horende actie is fantasie. Het is als hopen op de hoofdprijs in de loterij zonder dat je een lot hebt….

Een steeds terugkerende wens, verlangen of idee is een signaal op zich.

En verdient het dus om alle aandacht van jou te krijgen. Deze terugkerende gedachte is jouw persoonlijke teken dat dit is wat jij graag wilt en waar jij jezelf mee kan geven wat je nodig hebt om in liefde te groeien. Elke wens die je hebt kan vervuld worden. Elk idee, elke visie die je in je hoofd hebt is daar omdat het past bij jou en omdat jij de persoon bent die er ‘iets mee kan’. Je wordt al blij van de gedachte alleen. Een steeds terugkerende wens of verlangen is een signaal op zich. Een signaal dat dat is wat jouw leven zal verrijken.

Als je vol enthousiasme aan de slag gaat met dat idee en vervolgens lukt het niet kun je twee dingen doen:

  1. Je zegt het is niet bedoelt te zijn. Je zet het idee uit je hoofd en stapt terug in de sleur van alledag.
  2. Je gaat onderzoeken waarom het niet lukt. Wat kun je anders doen zodat het wel gebeurt. Elke ontdekking die je doet geeft een nieuwe ervaring en vertrouwen.

Het spreekt voor zich dat optie twee altijd mijn voorkeur heeft 🙂 Je hebt het idee tenslotte niet voor niets gekregen. Waarom zou je het dan nu zo makkelijk laten gaan? Vertrouwen is dan juist de motivator om door te gaan. Door te onderzoeken hoe je het wel kunt bereiken geef je aandacht aan je idee en gevoel. Wat je aandacht geeft groeit en zo kom je stapje voor stapje dichterbij je einddoel.

Vertrouwen als excuus ontstaat als je stiekem bang bent dat je het niet kunt!

Is het echt een signaal? Of ben je stiekem bang dat je het niet kunt? Angst is een heel normaal mechanisme dat meestal opspeelt als je op het punt staat om iets nieuws te beginnen. Verandering is spannend. Het is onbekend en je verstand kan allerlei redenen bedenken waarom je niet verder zou moeten gaan.

  • Wat als het niet lukt?
  • Dat is toch niets voor jou?
  • Wat zullen anderen wel zeggen als je dat doet?

En zo zijn er nog heel veel argumenten die zich in je hoofd kunnen zetten. Het is dan heel makkelijk om het bijltje erbij neer te gooien onder het mom: Het lukt niet dus is het niet bedoeld te zijn. Je houdt je zelf voor dat je vanuit vertrouwen handelt terwijl je eigenlijk gewoon als de dood bent voor de nieuwe grote stap die je gaat zetten. En dat is hartstikke zonde!

Tips om vertrouwen te bouwen

  1. Begin gewoon met de uitvoering van je idee, het volgen van je gevoel. Heb vertrouwen dat jouw gevoel je leidt naar datgene dat goed is voor jou, zelfs als je het eng vindt.
  2. Neem kleine stappen. De kleinste stap in de richting die je gevoel aangeeft is altijd beter dan stil blijven staan.
  3. Neem de tijd om te genieten van de nieuwe ervaringen. Noteer je inzichten en lees af en toe terug wat je al gedaan hebt. Met elke stap creëer je een ervaring en elke ervaring bouwt je vertrouwen verder op.
  4. Vraag hulp! Als je merkt dat je het moeilijk vindt. Een coach kan je helpen om je doel helder te krijgen, je op koers te houden en je stok achter de deur zijn om door te gaan.

Succes met oefenen!

Diana

Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen balans in hun leven te krijgen. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik o.a. door het geven van ontspannende massages en inzichtgevende gesprekken. In mijn praktijk kan je werken aan je innerlijk en uiterlijk. De combinatie van diverse behandelmethodes heeft al veel vrouwen geholpen om weer lekker in hun vel te zitten. Ik zou het fijn vinden als ik ook jou mag helpen om de volgende stap te zetten.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Boek dan nu een informatie gesprek. Het is gratis en ik geef je meteen tips om mee aan de slag te gaan.

, , , , , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?