fbpx

Werk jij voor of tegen jezelf?

Pittige vraag dacht ik toen ik het voor het eerst hoorde. En het antwoord is nog pittiger. JA, ik werk mezelf tegen. Ik zal het uitleggen. Dit jaar heb ik als thema groei gegeven. Groei op alle gebieden in mijn leven. Fysiek wil ik beter voor mezelf zorgen. Emotioneel en spiritueel wil ik mezelf koesteren en geven wat ik nodig heb. Financieel wil ik groeien naar onafhankelijkheid. Kortom, werk aan de winkel.

Zonder verandering is er geen groei.

En daar zit de PIJN. Verandering. Verandering is de stap zetten naar wat onbekend is. Dat is spannend. Op zijn minst. Ik ontdekte dat ik mezelf tegenhoud door het bedenken van allerlei ‘goede’ redenen. Je wil niet weten hoe vaak ik al een project vlak voor het eind de nek om heb gedraaid. Zoals ik al zei met allerlei goede redenen vond ik zelf. Altijd waren dat redenen buiten mijzelf. Stel je voor dat het in mij zou zitten, dan zou ik er iets aan kunnen(moeten) doen 😉 Ik liet het dus maar gaan onder het mom van acceptatie. Het is niet anders. Herken je dat?

Nu weet ik dat ik al die tijd heb geluisterd naar verhalen. Verhalen gebaseerd op ervaringen uit het verleden, ervaringen die ik had van horen zeggen. De echte reden was ANGST. Want stel je voor dat iemand anders een oordeel over mij zou hebben. Stel je voor dat ze wat ik doe niet leuk, zinvol of waardevol vinden. Stel je voor dat ze mij niet leuk, zinvol of waardevol vinden. Stel je toch eens voor dat ze mij niet goed genoeg vinden. Ai, ai, ai dat doet pijn.

Verover jezelf en de wereld ligt aan je voeten

Door het geloven van al die verhalen, die ervaringen die niet van mij zijn bleef ik klein en bibberend in mijn hoekje zitten. Als je niets doet, doe je ook niets fout en vind niemand iets van jou of wat je doet. Lekker veilig zou je zeggen. Gelukkig werkt dat niet zo. Het leven in jezelf wil geleefd worden. Het wil groeien, ontdekken en leren. En dat gaat niet als je in je veilige hoekje blijft zitten. Het leven zorgt er dus voor dat je uit dat hoekje MOET komen. Het nodigt je uit om jezelf te ontwikkelen. En brengt je in de situatie dat je stappen moet gaan zetten. Het veilige hoekje is niet fijn meer.

Als ik om me heen kijk zie ik heel veel mensen die in hun veilige hoekje zitten en kijken naar de mensen die wel uit hun hoekje durven te komen. Ze bekritiseren ze en hebben overal een (negatieve) mening over. Wat ze zien is wat ze zelf graag zouden willen doen of zijn. De kritiek is naar zichzelf. Net zoals hun oordeel.

Ik heb besloten om nieuwe verhalen te schrijven 🙂 En mijn gedachten te laten voor wat ze zijn. Dat is een kwestie van oefenen. Bewust monitoren van mijn gedachten en onderzoeken of het een gedachte is die mij helpt of niet. Als het helpt mag het blijven. Als het niet helpt doe ik het volgende.

Niet helpende gedachten de pas afsnijden…

Ik bedank mijn mind vriendelijk voor het delen van deze gedachte en creëer een andere krachtige gedachte die mij wel helpt. Bv. Je bent op dieet en wil iets ‘verkeerds’ gaan eten. Je mind zegt: “die ene keer kan geen kwaad, ga je morgen weer verder”. Dan zeg je: “Dank je wel voor het delen. Ik waardeer het, maar ik ga nu voor de betere keuze en neem een appel”. Vervolgens neem je direct die appel. Zo krijgt de gedachte geen voeding. Hij kan niet uitbreiden en je alsnog verleiden tot het nemen van de slechtere keuze.

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het werkt prima.

Verandering begint met bewust worden. Bewust van het feit dat er iets is dat je anders wil in je leven. Of het nou je werk is waar je geen vreugde meer in vindt. Je relatie die niet langer is zoals het was. Je financiële situatie die je slapeloze nachten bezorgt.

Als je leven voelt of je het leeft op de automatische piloot. Of dat je alleen leeft om anderen te plezieren. Als je nooit leuke dingen kan doen voor jezelf. Dan gaat het wringen. Je weet dat je meer kunt, meer wil, meer bent. En elke keer bedenk je hoe mooi het leven zou zijn als…. En elke keer stop je precies daar. Bij de als en mitsen en maren.

Stel je nou eens voor dat je doorgaat. Ondanks al die redenen die je bedenkt waarom het niet kan. Zou je daar niet heel erg blij van worden?

Verandering begint ook met het niet langer luisteren naar de stemmetjes in je hoofd. Die stemmetjes die zeggen dat ‘het’ niet kan. Dat jij ‘het’ niet kan. Dat je niet goed genoeg bent. Dat een dubbeltje nooit een kwartje kan worden. Je begrijpt wat ik bedoel 🙂

Het begint met bewust wording dat je niet bent wat je denkt. Die stemmetjes zijn je gedachten. De oude overtuigingen die je in jaren hebt opgebouwd. Gedachten die je bent gaan geloven. Je bent gaan geloven dat jij die gedachten bent. En dat is niet zo.

Als je bewust bent van de gedachten die je hebt kan je ervoor kiezen om ze te geloven of te weerleggen. Je kunt de gedachten kiezen die je helpen of de gedachten die je vast houden in je oude patroon. Zelfs als dat je in een situatie houdt waar je niet blij van wordt.

Essentiële Olie Tip:

[feature_box_creator style=”1″ width=”” top_margin=”” bottom_margin=”” top_padding=”” right_padding=”” bottom_padding=”” left_padding=”” alignment=”center” bg_color=”#ac537a” bg_color_end=”” border_color=”” border_weight=”” border_radius=”” border_style=”” ]

Frankincense: Kan helpen banden met het verleden te breken, speciaal als die onze persoonlijke groei in de weg staan. Gebruik deze olie in een (voeten)bad met de bewuste bedoeling alle niet helpende gedachten die een belemmering vormen als het ware weg te wassen. Ze kan ook gebruikt worden in een diffuser. Speciaal in combinatie met een visualisatie waarbij je je voorstelt hoe je de niet helpende gedachten oplost en ruimte creëert voor opbouwende gedachten.  Ook kun je de douchetabletten maken met Frankincense en zo de krachtige werking ervaren.

[/feature_box_creator]

Aan jou de keus 🙂

Liefs,

Diana


Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen balans in hun leven te krijgen. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt.

 Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Zou je 100-500 euro per maand willen verdienen vanuit huis en zonder dat het invloed heeft op je huidige activiteiten? Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen. Mail info@dianavansandwijk.nl

Dan vertel ik je gelijk hoe je met 25% korting kunt bestellen ?

, , , , , , , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?