fbpx

Hoe je vrije tijd ook echt vrij is. 3 tips

, , , , , , ,
Living the happy life

Is jouw vrije tijd echt vrij? Of ben je zoals de meeste vrouwen ook tijdens je vrije momenten druk bezig met de kinderen, het huishouden, de boodschappen. Of nog even snel die werkmail beantwoorden?  De tijd die vrij zou moeten zijn wordt versnipperd door al die dingen die tussendoor komen. Het maakt dat die momenten ook niet als vrij ervaren worden. Natuurlijk ben jij, net als ik, geen gemiddelde vrouw. In mijn praktijk hoor ik regelmatig de verhalen.

Vrouwen die niet of nauwelijks aan zichzelf toekomen en daardoor niet voldoende kunnen bijtanken. Langzaam sluipen er allerlei ‘vage’ klachten binnen én op een dag is er geen houden meer aan en storten ze in. Ik zie en hoor dagelijks de verzuchting”Heb ik geen tijd voor” en bij nader onderzoek waarom dan wel niet blijkt dat er heel veel (zelfopgelegde) verwachtingen en eisen de oorzaak zijn van het geen tijd hebben.

Wat je zegt…. “Ik heb geen tijd”

Wat je eigenlijk zegt…. “Andere dingen zijn belangrijker dan tijd voor mezelf”

Tijd om te ontspannen en bij te tanken is onmisbaar om gezond en gelukkig te zijn. Als werkende moeder én mantelzorger ervaar ik dagelijks de kracht van ME time. Deze momenten voor mezelf heb ik echt nodig om de rust in mezelf te bewaren en alles dat ik wil doen op een goede manier te kunnen blijven doen. En ja dat betekent ook af en toe nee zeggen en kiezen voor je zelf 🙂 En dat blijkt nog wel eens lastig te zijn. Vrouwen hebben veel meer dan mannen, het gevoel dat zij de boel draaiende moeten houden. En dat het alleen maar goed is als het perfect is. En perfect is het alleen als ze het zelf doen…. herken je het?

Tijd voor je zelf nemen is loslaten van de controle. Vertrouwen dat het oké is als het anders gaat dan jij het zou doen. Je zelf tijd gunnen om dingen te doen die niet moeten, maar leuk zijn om te doen. Tijd voor jezelf nemen is een stukje waardering en liefde voor jezelf tonen.

3 Tips om van versnipperde tijd voor je zelf naar echte vrije tijd te gaan:

 1. Plan elke dag een moment voor je zelf en doe iets dat je graag doet. Dat kan simpelweg met een bak koffie en een goed boek op de bank neerploffen zijn. Maakt niet uit wat je doet, als het maar iets is dat jij wil doen en waar je plezier aan beleeft. Als je het lastig vind kun je met je zelf afspreken hoe lang je ‘niets’ gaat doen. Beschouw deze afspraak als een afspraak met een goede vriendin. Hou je eraan. Wees aanwezig in het moment en geniet bewust van je moment.
 2. Stel grenzen. Het lijkt zo eenvoudig. In de praktijk blijkt dit heel vaak lastig te zijn. Er is altijd wel iets dat toch echt even gedaan moet worden. Waardoor jouw moment weer verschoven wordt. NIET DOEN. Je hebt een afspraak gemaakt weet je nog? Je kunt die goede vriendin niet afzeggen. Wees je bewust van waar jouw grens ligt.
 3. Jouw tijd is kostbaar. Leer jezelf om jouw tijd als even kostbaar en waardevol te zien als de tijd van een ander. Je gaat ook niet op het laatste moment een belangrijke afspraak afzeggen omdat je nog even moet wassen of stofzuigen. Waarom zou je dat wel doen als het om de afspraak met jezelf gaat?

Essentiële Olie Tip:

Een wat minder bekende essentiële olie die je hierin heel goed kan ondersteunen is Koriander. De boodschap van deze plant is: Blijf bij jezelf.  Een mooie affirmatie om deze boodschap te versterken is: Ik erken mijn eigen behoeften en respecteer ze. Ik ben bereid om voor mezelf op te komen en mijn uniekheid tot uitdrukking te laten komen.

Andere krachtige eigenschappen zijn:

 • anti bacterieel
 • schimmelwerend
 • zuiverend
 • pijnstillend
 • rustgevend en ondersteunend bij angst.

Hoe te gebruiken?

Om te ondersteunen bij het grenzen stellen kun je 2-3 druppels Koriander in de diffuser doen. De kruidige geur helpt je om je rust te pakken en te genieten van echte tijd voor jezelf.

Gun jezelf de tijd om te doen waar je blij van wordt. Neem een ongeplande vrije dag van je werk. Bezoek een mooi park, ga naar een film of lees dat boek dat al tijden op je ligt te wachten. Zo’n dag kan voelen als een korte vakantie. Wedden dat je na deze dag weer vol energie aan een nieuwe dag begint?

Als je het tijd vind voor verandering én je wil weer leren luisteren naar wat je hart en ziel je vertellen dan kan ik je helpen en dat doe ik graag.

Lieve groet,

Diana

PS 21 januari start WOW. 8 weken intensief aan de slag met ontdekken wat jij wil en hoe je dat kunt bereiken.  LEES HIER meer over WOW.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie te delen over de vele mogelijkheden die essentiële oliën ons bieden om gezondheid en welzijn te bevorderen.

In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen, zoals:

 • Intuïtief schilderen – Lekker aan de slag met verf en jezelf verrassen met de creatie die tevoorschijn komt. Geen schilder ervaring nodig ?
 • Maak je eigen vision bord – Maak je wensen en verlangens zichtbaar in beelden. Een vision bord kan je helpen om je aandacht te houden bij dat wat jij wil bereiken.
 • Basis intuïtieve ontwikkeling – 4 bijeenkomsten waarin je leert over aarden, energie voelen en ervaren, jezelf beschermen tegen weglekken van energie en meer.
 • WOW – training van 8 weken waarbij je aan de slag gaat om je dromen om te zetten in realiteit. Je leert waarom je tot nu toe moeite hebt gehad om verandering in je leven aan te brengen en hoe je dat nu wel kunt bereiken.
 • Maak je eigen geurkaars – Als je niet langer de chemische geurkaarsen in je huis wil, dan is dit de workshop voor jou. We gaan een geurkaars maken met echte, pure essentiële oliën.
 • Maak je eigen geursteen – Een aromasteen is een steentje waar je essentiële olie op kunt druppelen. Ideaal voor kleine ruimtes of bv naast je bed.

Heb je interesse in één van deze workshops? Laat het me weten dan laat ik jou weten wanneer ze gepland worden.

 Wil je:
 • persoonlijk advies en/of begeleiding?
 • Wil je essentiële olie kopen? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen. Dan vertel ik je gelijk hoe je met 25% korting kunt bestellen ?
 • Zou je 100-500 euro per maand willen verdienen vanuit huis en zonder dat het invloed heeft op je huidige activiteiten?

Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Menu