fbpx

Waar haal jij de tijd vandaan?

Waar haal jij de tijd vandaan?

Gebrek aan tijd is één van de meest voorkomende “problemen” van vrouwen. En dan met name gebrek aan tijd voor zichzelf. Als werkende moeder en mantelzorger ken ik het gevoel. Er is altijd wel iets dat even snel gedaan moet worden. Iets dat prioriteit heeft. En negen van de tien keer is dat iets niet iets dat voor mij is.

Het besef dat ik mijn prioriteiten verkeerd had. Dat alleen ik hier verandering in kan brengen was een eye opener voor mij. Net als jij was ik langzaam maar zeker in het drijfzand van altijd klaar staan voor anderen terecht gekomen. Ik was degene die altijd klaar stond en ‘wel even’ zou komen of iets doen. Als er gebeld werd had ik mijn jas al aan om te gaan…Steeds vaker voelde ik de druk en tegenzin. En ik besefte dat het anders moest als ik dit wilde volhouden. 

Wilde ik dit wel volhouden?

Het antwoord hierop was een duidelijk NEE. Ik wilde niet degene zijn die altijd voor iedereen klaar staat en nooit tijd heeft voor zichzelf. En omdat jij dit nu leest heb ik zo maar een donkerbruin vermoeden dat jij ook klaar bent voor verandering en nieuwe prioriteiten in je leven.

Ik wil graag met je delen wat voor mij het verschil heeft gemaakt. Wat heeft gezorgd dat ik weer met liefde doe wat ik graag doe. Dat ik de balans tussen geven en nemen weer heb gevonden. Het is niet makkelijk, mensen zullen je zeggen dat je zo veranderd bent en niet in je voordeel zal er bij gezegd worden. Liefst met een vermanend vingertje en diepe frons. Of je zult met puppy ogen bekeken worden, tranen en smeekbedes tegenkomen. Juist dan zul je de prioriteit bij jezelf moeten houden.

Die emotionele reactie heeft NIETS met jou te maken…

Het is onzekerheid van de ander die nu zelf mag gaan doen wat jij zo lekker uit handen nam. Door steeds klaar te staan neem je de verantwoording over hun leven bij ze weg. En tegelijk neem je geen verantwoording voor je eigen leven. Ik ken de excuses. Ik heb ze allemaal gebruikt 🙂  Ja, maar dat moet ik doen, wie doet het anders enz. Je kent het vast wel.

Ik heb geleerd mijn grenzen te stellen en helder te zijn over wat ik wil en nodig heb en wat ik bereid ben om daarvoor te doen. Ik ben mijn eigen prioriteit geworden. Mijn eerste prioriteit… en ik heb drie hulpvragen die mij en inmiddels vele vrouwen met mij helpen om vast te stellen of ik iets doe om mijn gevoel van goed genoeg zijn te voeden of omdat ik het graag wil.

De 3 vragen die je leven veranderen:

  • Wil ik dit?
  • Wil ik dit nu?
  • Wil ik dit op deze manier?

Beantwoord deze vragen eerlijk en open en kom dan pas in actie. Door deze vragen in stilte te stellen en te luisteren naar het antwoord in je zelf leer je steeds beter bij je zelf te blijven. Hulp nodig om alles voor je zelf op een rijtje te krijgen? Een goed gesprek kan helpen. 

Essentiële Olie TIP:

Balans

Dit heerlijke mengsel van Spruce, Ho Wood, Frankincense, Blue Tansy en Blue Chamomille heeft een kalmerend en aardend effect. Doe ’s morgens 1 druppel in het kuiltje achter in je nek. En onder je voeten. Adem rustig en diep en voel even wat het met je doet. Rek je lekker uit. Je bent klaar voor de dag die voor je ligt:)

Goed voor jezelf zorgen is de basis. Je verdient het.

Kiezen voor jezelf is ook de ander  het vertrouwen geven dat zij het zelf kan.

Mijn prioriteiten lijstje ziet er als volgt uit:

  1. Tijd voor mezelf
  2. Tijd voor familie en vrienden
  3. Tijd voor werk

Ik ben benieuwd hoe jouw lijstje eruit ziet… Laat je het me weten?

Liefs,

Diana

PS. Lees ook mijn blog over het luxe spa gevoel in je eigen douche.

PPS Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Kijk HIER.


Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen balans in hun leven te krijgen. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt.

, , , , , , , , , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?