fbpx

Hoe je meer zelfvertrouwen krijgt. [5tips/inzichten]

Onzekerheid… een gevoel dat je behoorlijk in de weg kan zitten. Zo heb ik zelf jarenlang mezelf klein gehouden, omdat ik bang was wat anderen wel niet zouden zeggen of denken als ik zei wat ik dacht of voelde. Het is een thema in mijn leven…. En als ik terug kijk zie ik de momenten dat ik enorm gegroeid ben in mijn vertrouwen heel duidelijk.

Mijn eerste baan bij de bank was wat dat betreft een heel duidelijk punt. Als 17 jarige kwam ik daar binnen, stil, verlegen en onzeker. We waren met een kleine groep van meiden tussen de 17 en 20 jaar en het ging soms hard tegen hard, maar altijd eerlijk en open. In deze veilige omgeving leerde ik om te zeggen wat ik vond. Een situatie is me in dat verband altijd bijgebleven.

Niet boos kijken en slikken, maar zeggen wat je voelt en denkt…

Het was een moment dat iemand van een andere afdeling iets zei dat me irriteerde, het was onterecht. Ik keek achterom naar deze persoon, maar zei niets. Mijn chef die dat zag zei tegen me: Diana als er iets is dat je dwars zit moet je niet boos kijken, maar het zeggen! En voor mij was dat een keerpunt en maakte ik de keus om niet langer in stilte te lijden, maar te zeggen wat ik wil. En elke keer als mijn zelfvertrouwen groeit komt er situatie waarin het weer danig op de proef gesteld wordt 🙂 Ik weet nu dat elke nieuwe uitdaging een uitnodiging is om weer een stap te zetten en verder te groeien vanuit het vertrouwen dat ik al heb.

Waarom vertel ik je dit? Omdat uit de kleine enquête die ik pas hield bleek dat onzekerheid bij werkende vrouwen op nummer 2 van staat bij de zaken waar ze tegenaan lopen. Het maakt hierbij niet uit of je een part time baan hebt of een eigen bedrijf of hoge functie. Ik vond dat opvallend, omdat niets aan deze vrouwen onzekerheid uitstraalt.

Deze vrouwen hebben ervoor gekozen om ondanks de onzekerheid te doen wat hun hart in geeft. Ze gaan door de angst heen. Dat maakt het verschil met degenen die vast blijven zitten in hun angst, want dat is wat onzekerheid is.

Het inspireerde mij om 5 tips met je te delen die je zelfvertrouwen helpen bouwen:

  1. Claim je eigen waarde! Dit is wat mij betreft de meest waardevolle tip die er is. Het is tegelijk ook één van de moeilijkste.
  2. Realiseer je hoeveel je weet en kunt. Onzekerheid komt voort uit het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Dat er niemand op jou én jouw kennis zit te wachten. Een leuke oefening is om eens aan mensen in je omgeving te vragen wat ze het meest aan jou waarderen. Je zult verrast worden 🙂
  3. Ga doen – Zet de eerste stap buiten je comfort zone. Je kunt nog zoveel weten, als je niets met die kennis doet gebeurt er helemaal niets.
  4. Lichaamshouding – Neem een zekere, open houding aan. Kijk de wereld recht in de ogen. Dat geeft je een sterk gevoel en daardoor een zekere uitstraling.
  5. Let op je ademhaling – Laat je adem zo ver mogelijk naar beneden zakken. Een rustige ademhaling brengt rust in je zelf.

 

Essentiële oliën Tip: Vetiver is een aardende olie die kan helpen om je met beide voetjes op de grond te houden. Deze essentiële olie helpt om je uit je hoofd te halen als je teveel aan het denken bent. Doe een druppel onder je voeten en haal bewust en rustig adem.

Gun jezelf en de rest van de wereld om te zien wie jij werkelijk bent. Pas de tips toe in je leven. En als je bang bent voor wat er voor je ligt; haal dan even diep adem en ga ervoor! Je beloning zal er naar zijn 🙂

Veel succes!

Diana

PS In het e book WOW, realiseer je droomleven vind je nog meer tips die je kunnen helpen. Samen aan de slag? Dat kan met WOW.  In 8 weken ga je aan de slag met het realiseren van jouw dromen en idealen. Of ga meteen voor DIAMANT. Dit is een jaarprogramma dat 3x per jaar start. Lees er hier meer over. Wil je op de hoogte gehouden worden van de eerstkomende startdata? Stuur een mail en je ontvangt als eerste bericht. Dit is nog geen aanmelding. Die doe je pas nadat de inschrijving geopend is 🙂


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen

  • Intuïtief schilderen – Lekker aan de slag met verf en jezelf verrassen met de creatie die tevoorschijn komt. Geen schilder ervaring nodig ?
  • Maak je eigen vision bord – Maak je wensen en verlangens zichtbaar in beelden. Een vision bord kan je helpen om je aandacht te houden bij dat wat jij wil bereiken.
  • Basis intuïtieve ontwikkeling – 5 bijeenkomsten waarin je leert over aarden, energie voelen en ervaren, jezelf beschermen tegen weglekken van energie en meer.
  • Maak je eigen geurkaars – Als je niet langer de chemische geurkaarsen in je huis wil, dan is dit de workshop voor jou. We gaan een geurkaars maken met echte, pure essentiële oliën.
  • Maak je eigen geursteen – Een aromasteen is een steentje waar je essentiële olie op kunt druppelen. Ideaal voor kleine ruimtes of bv naast je bed.

Heb je interesse in één van deze workshops? Laat het me weten dan laat ik jou weten wanneer ze gepland worden.

, , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?