fbpx

Waarom aarden helpt bij een vol hoofd

, , , , , , , , ,
Living the happy life

Voorkom kortsluiting! Aarden is letterlijk het contact maken met de aarde. Net als bij elektriciteit is aarden noodzakelijk om overtollige energie af te voeren uit het systeem en kortsluiting te voorkomen. Misschien had je nog nooit het verband gelegd tussen aarden en malende gedachten of urenlang woelen in je bed. Terwijl het eigenlijk zo logisch is…. als je het weet 🙂

Aarden als remedie tegen slapeloze nachten?

Een korte uitleg over het energie systeem in en om ons lichaam. Behalve weefsels, organen en botten bestaan wij ook uit water én energie. Energie die moet stromen. Door de energie staan wij in verbinding met alles en iedereen om ons heen. Het stroomt door en via ons.  Bij de kruin stroomt de energie naar binnen om via de chakra’s en meridiaanbanen ons hele lichaam te voorzien. Door de constante stroom blijven de centra schoon en in beweging. Via de aarde wordt overtollige en belastende energie weer afgevoerd om daar gereinigd en hergebruikt te worden.

Op het moment dat je niet goed geaard bent gaan de dingen vastlopen. Dat merk je aan allerlei kleine en grotere ongemakken.  Zie het als een bloempot waar geen gat in de bodem zit om het overtollige water door af te voeren. Als je steeds water blijft geven zal de pot op een bepaald moment overstromen. Dat is ook wat er gebeurt als je niet goed geaard bent. De opeenstapeling van energie leidt tot  gedachten en emoties die constant door blijven gaan.

Niet goed geaard zijn kan zelfs leiden tot depressie! Zorgen voor een goede afvoer is dus essentieel voor een goed gevoel.

 

Hoe je je hoofd leeg kunt maken door te aarden:

1 Kantel je bekken als je staat en duw je hakken in de grond. Door het kantelen van je bekken kan de energie makkelijker wegstromen naar de aarde. Door je hakken in de grond te duwen ben je bewust van het contact met de aarde.

2 Zorg dat je in een goede houding achter je bureau zit. Bekken gekanteld, rug recht en voeten op de grond.

3 Klop met de losse pols van je knie naar je enkel terug. Masseer dan je voet stevig. Doe daarna je andere been. Je voelt meteen verschil!

4 Neem regelmatig de tijd om even buiten te zijn. Adem rustig en diep de buitenlucht in terwijl je bewust aandacht naar je voeten brengt. Heerlijk om even op te laden op deze manier.

Essentiële Oliën Tip

Er zijn een aantal oliën die goed kunnen helpen bij het contact maken met de aarde. Een aardende olie kun je herkennen aan het feit dat ze vaak ‘dikker en stroperiger’ zijn. Aardende oliën zijn bv Vetiver en Cederhout. Breng 1-2 druppels aan onder je voeten en breng je aandacht naar je voeten. Dat kan heel simpel door naar je voeten te kijken. Voel vervolgens hoe je voeten op de grond staan. Voel je je hele voet of alleen je hakken of juist alleen je tenen. Kijk maar wat er gebeurt als je bewust je aandacht naar het contact met de grond brengt.

Een essentiële olie die goed kan helpen als je het gevoel hebt dat je vastloopt en moeite hebt om te doen wat jij graag wil in dit leven is Arbovitae, de levensboom. Deze olie kan helpen om de vastzittende energie weer los te maken en te laten stromen. Doe deze olie in de diffuser of breng aan op je polsen of achter in je nek.

Wil je leren hoe je weer op je intuïtie gaat vertrouwen en keuzes gaat maken die bij jou passen? Dan kan ik je helpen. Stuur me een mail voor de details.

Diana

PS: Een ontspannende voetmassage kan je helpen om beter te aarden en je letterlijk met de voetjes op de grond te zetten. Boek direct je afspraak.

PPS: Een kaartlegging of goed gesprek kan je helpen meer inzicht te krijgen in jezelf en de situatie die je nu ervaart. Boek hier je afspraak voor een kaartlegging.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier. In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen.

Menu