fbpx

Hoe je stress de deur uit helpt..

Stress, iedereen ken het. Niet iedereen herkent het….

Stress ontstaat als de balans tussen willen of moeten en kunnen weg is. Je kunt nog zoveel willen, als het niet kan; kan het niet. Dat kan zijn omdat je de vaardigheden niet hebt. Of je hebt de tijd niet. (door al die dingen die je denkt te moeten;) ) Of je hebt het geld niet.  In alle gevallen is er een oplossing.

Als je de vaardigheden niet hebt kun je die gaan leren. Als je de tijd niet hebt kun je je dagelijkse bezigheden eens goed onder de loep nemen.

  • Hoeveel tijd besteed je aan “druk” zijn? En ben je ondertussen gewoon uren aan het scrollen door je berichtjes….
  • Hoeveel tijd besteed je aan ‘verplichte’ nummers? Dingen waarvan je denkt dat jij dat moet doen. Wat even goed door anderen gedaan kan worden.
  • Hoeveel tijd ben je bezig met dingen omdat het zo hoort? En die je eigenlijk helemaal niet zou willen doen.

Als je het geld niet hebt is een kasboek een idee. Je kunt zo je uitgaven bijhouden en krijgt inzicht in waar je geld heen gaat.

Je dagelijkse bezigheden kritisch bekijken geeft je heel veel inzicht in waar je verandering en rust in je leven zou kunnen brengen.

“Druk zijn als excuus om niet te hoeven voelen….”

Onderzoeken wat jij niet wil voelen geeft inzicht en verlichting.

7 Tips om stress te verminderen:

  1. Begin de dag met een ontspanningsoefening of meditatie van 5-10 minuten.
  2. Doe regelmatig de 4-7-8 ademhalingsoefening. Adem door je neus. 4 tellen voor je inademing. 7 tellen vasthouden. 8 tellen uitademen. Dit helpt je om de aandacht naar je lichaam te brengen en om rustiger en dieper te ademen gedurende de dag.
  3. Ga naar buiten. Een wandeling in de natuur geeft rust en ontspanning.
  4. Geef jezelf een hand- en hoofdmassage met een lekkere essentiële olie. Peace en PastTense zijn echte aanraders 🙂
  5. Zorg voor voldoende slaap. Ze zeiden het vroeger al. Als je slaapt herstel je. Als je uitgerust bent kun je meer aan.
  6. Doe een ontspannende of verkwikkende olie in de diffuser. Dit helpt de sfeer ontspannen te houden.
  7. Zorg voor een support systeem. Het is altijd fijn als je iemand hebt die even naar je luistert of een arm om je heen slaat als je het moeilijk hebt. Een andere optie is coaching

Met deze tips kun je de stress en drukte in je leven al een stuk verminderen.

Essentiële Olie TIP:

Breng Peace aan op je slapen, binnenkant polsen en het kuiltje achter in je nek. Dit kan helpen om onrust en angst te verminderen.

Peace is een mengsel van Fractionated kokos olie, Vetiver wortel, Lavendel Plant, Ylang Ylang bloem, Frankincense , Clary Sage bloem/blad, Marjolein blad,  Labdanum blad, Spearmint.

Stap voor stap naar een gezonder leven 🙂

Liefs,

Diana


Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen balans in hun leven te krijgen. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Kijk HIER. Behoefte aan een ontspannende massage? Kijk HIER voor de verschillende soorten massages. Essentiële olie kopen? Stuur me een mail.

, , , , , , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?