fbpx

De 3 dingen die je moet weten voor je met essentiële oliën start

, , , , ,
Essentiële oliën

De 3 dingen die je moet weten voor je met essentiële oliën start

Zoals je weet ben ik een enorme fan van essentiële oliën en alle mogelijkheden die ze bieden. Bij ons thuis gaat er dan ook geen dag voorbij zonder dat de oliën gebruikt worden. Jij leest mijn stukjes dus je wil precies hetzelfde doen. En om het meest optimale resultaat te krijgen met essentiële oliën zijn er drie dingen die je ABSOLUUT in gedachten moet houden.

KWALITEIT

Er zijn heel veel merken essentiële oliën op de markt en er is heel veel verschil in kwaliteit. Om de resultaten te krijgen waar ik regelmatig over schrijf is het noodzakelijk dat je de beste kwaliteit essentiële olie gebruikt die er op dit moment te koop is. (Stuur me gerust een mail als je wil weten welke dat volgens mij is). De essentiële olie die ik gebruik is 100% puur.

Wanneer is een essentiële olie 100% puur?

 • De olie die op het flesje staat is het enige ingrediënt.
 • Er zijn geen chemische restproducten aanwezig in de olie. (van bv bestrijdingsmiddelen) Dit kan worden vastgesteld door diverse testen. Het bedrijf waar ik mee werk biedt voor elk flesje olie de mogelijkheid om de testen te bekijken.
 • De plant heeft de tijd gehad om volledig tot bloei te komen. Zo heeft de plant de krachtigste eigenschappen in zich, die vervolgens in de essentiële olie tot uiting kan komen.
 • De plant is geteeld in het gebied waar het vandaan komt.

VEILIGHEID

Essentiële oliën zijn een natuurproduct. Dat betekent niet automatisch dat het geen schade aan kan richten. Als je de essentiële oliën gaat gebruiken voor ondersteuning van je gezondheid is het slim om jezelf goed te informeren. Dat kan via diverse websites en blogs zoals de mijne. Of je laat je zelf begeleiden. Voor een afspraak klik je HIER.

Wat algemene tips

 • Test de essentiële olie eerst op een klein stukje huid. Komt er geen reactie dan kun je de olie veilig gebruiken.
 • Krijg je per ongeluk essentiële olie in je oog? Ga NIET spoelen met water. Water verspreid de olie. Neem een neutrale basisolie en doe dit op een wattenstaafje of doekje. Wrijf hiermee heel voorzichtig de olie uit je oog.
 • Verdun de olie altijd met een basis olie.
 • Minder is meer. Denk in druppels. Gebruik niet te veel.
 • Citrus oliën zijn fototoxisch. Blijf na het aanbrengen van citrusoliën minimaal 12 uur uit de zon.

DOEL

Het doel waarvoor je de essentiële olie gaat gebruiken is bepalend voor de manier waarop je de olie gebruikt.

 • Sfeer. Wil je een lekker geurtje in huis dan zijn een paar druppels van je favoriete essentiële olie in de diffuser prima.
 • Massage. Elke essentiële olie heeft zijn eigen kenmerken. Je kunt heel gericht aan klachten werken met massage en de juiste essentiële olie. Kies de olie die bij de klacht en/of persoon past en vermeng deze met een basis olie.
 • Baden. Afhankelijk van het doel dat je wil halen kies je een essentiële olie. Voor een ontspannend bad gebruik je andere oliën dan wanneer je vastzittende spieren of een verkoudheid wil verhelpen.

Wil je aan de slag met essentiële oliën om de gezondheid en het welzijn van jou en je gezin te ondersteunen met essentiële oliën? Boek dan een wellnessconsult. We gaan dan samen kijken wat voor jou de meest optimale manier is om te starten met essentiële oliën.

Liefs,

Diana

[button_1 text=”Download%20%22Kracht%20van%20de%20Natuur%22″ text_size=”32″ text_color=”#ffffff” text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”Y” subtext=”Het%20gratis%20e%20book%20met%20tips%20over%20het%20gebruik%20van%20essenti%C3%ABle%20oli%C3%ABn%20in%20je%20dagelijks%20leven” subtext_size=”15″ subtext_color=”#ffffff” subtext_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”Y” text_shadow_vertical=”1″ text_shadow_horizontal=”0″ text_shadow_color=”#ffff00″ text_shadow_blur=”0″ styling_width=”40″ styling_height=”30″ styling_border_color=”#ac537a” styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_shine=”Y” styling_gradient_start_color=”#ff006f” styling_gradient_end_color=”#ac537a” drop_shadow_panel=”Y” drop_shadow_vertical=”1″ drop_shadow_horizontal=”0″ drop_shadow_blur=”1″ drop_shadow_spread=”0″ drop_shadow_color=”#000000″ drop_shadow_opacity=”50″ inset_shadow_panel=”Y” inset_shadow_vertical=”0″ inset_shadow_horizontal=”0″ inset_shadow_blur=”0″ inset_shadow_spread=”1″ inset_shadow_color=”#ffff00″ inset_shadow_opacity=”50″ align=”center” href=”https://dianavansandwijk.nl/sprankelsp/” new_window=”Y”/]

Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie te delen over de vele mogelijkheden die essentiële oliën ons bieden om gezondheid en welzijn te bevorderen.

In de agenda vind je alle data voor workshops die gepland zijn. Van basis workshop voor beginners tot thema workshops. Voor iedereen die essentiële oliën bij mij besteld zijn er ook verdiepende workshops. Daar krijg je bericht van na je bestelling 🙂

 Wil je:
 • persoonlijk advies en/of begeleiding?
 • Wil je essentiële olie kopen? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen. Dan vertel ik je gelijk hoe je met 25% korting kunt bestellen ?
 • Zou je 100-500 euro per maand willen verdienen vanuit huis en zonder dat het invloed heeft op je huidige activiteiten?

Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Menu