fbpx

5 redenen om essentiële oliën te gebruiken

, , , , , , , , , , , ,
Essentiële oliën

We zijn zo gewend om voor kleine pijntjes en ongemakken naar een tabletje te grijpen. We staan er helemaal niet meer bij stil wat dat ‘onschuldige’ pilletje in ons lijf doet. De bijkomende klachten die er door ontstaan herkennen we niet of we nemen gewoon een ander pilletje…. Ik zie het als mijn missie om jou te helpen bewust te zijn van andere opties. Natuurlijke mogelijkheden die net zo goed of beter kunnen helpen om je goed te voelen. Misschien ben je nog sceptisch en vind je het hele gedoe maar ongeloofwaardig. Dat herken ik 🙂 Want hoewel ik in mijn praktijk al heel wat jaartjes werk met essentiële oliën vond mijn gezin het maar zo zo. Het zal allemaal wel. Het heeft even geduurd voor ook zij de waarde van de essentiële oliën zagen. En dat dat gebeurde kwam vooral door het gebruik en de ervaring die daarop volgde.

Zo had mijn dochter in een periode van pijnaanvallen veel baat bij lavendel olie. Ook hielp Vetiver goed voor de nachtbrakers die niet konden slapen om dat wel te doen. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden die hun hielpen om de essentiële oliën als ondersteuning te gaan gebruiken bij de kleine en soms wat grotere ongemakken.

Mijn 5 belangrijkste redenen om essentiële oliën te gebruiken

 1. Essentiële oliën zijn:
  1. Anti viraal
  2. Anti bacterieel
  3. Schimmelwerend en schimmeldodend
  4. Anti septisch
  5. Ontstekingremmend
 2. Essentiële oliën zijn multi inzetbaar en daardoor voordelig in gebruik. Elke olie kan bij meerdere klachten ingezet worden. Lavendel kan bv helpen om stress te verminderen. Ook kan je deze olie in de huidverzorging gebruiken. Ze helpt bij de cel vernieuwing. En zoals ik hierboven al schreef is het ook een prima pijnstiller.
 3. Essentiële oliën kun je voor zowel fysieke als mentale klachten inzetten. Bij het ruiken van de geur wordt het limbisch stelsel bereikt. Dat is het deel van de hersenen waar herinneringen en emoties huizen. De oliën kunnen helpen om emoties te verzachten en los te laten.
 4. Essentiële oliën kunnen de lucht zuiveren. In tijden waarin de griep en verkoudheden rond waren kunnen essentiële oliën de virussen en bacteriën uitschakelen. Ook kunnen ze negatieve spanning in een ruimte verminderen.
 5. Essentiële oliën kunnen het lichaam helpen ontgiften.

De enorme veelzijdigheid van de essentiële oliën zijn mijn belangrijkste redenen om ze te gebruiken in plaats van vrij verkrijgbare zelfzorg medicatie. In plaats van pilletjes die mijn lichaam belasten gebruik ik heerlijk geurende oliën die mijn lichaam voeden en verzorgen.

Zorg wel altijd dat je de best mogelijke kwaliteit essentiële oliën gebruikt die verkrijgbaar is.  Dit geeft het beste resultaat. Zelf gebruik ik oliën die 100% puur zijn. Zonder chemische toevoegingen en/of rest chemicaliën. Wil je weten welke? Mail me dan vertel ik je er meer over.

Wat is jouw reden om essentiële oliën te gebruiken?

Liefs,

Diana

PS. download ook het e boek “Sprankel” voor meer tips om met de oliën te starten.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt.

Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie te delen over de vele mogelijkheden die essentiële oliën ons bieden om gezondheid en welzijn te bevorderen.

In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen

 • Intuïtief schilderen – Lekker aan de slag met verf en jezelf verrassen met de creatie die tevoorschijn komt. Geen schilder ervaring nodig ?
 • Maak je eigen vision bord – Maak je wensen en verlangens zichtbaar in beelden. Een vision bord kan je helpen om je aandacht te houden bij dat wat jij wil bereiken.
 • Basis intuïtieve ontwikkeling – 4 bijeenkomsten waarin je leert over aarden, energie voelen en ervaren, jezelf beschermen tegen weglekken van energie en meer.
 • Maak je eigen geurkaars – Als je niet langer de chemische geurkaarsen in je huis wil, dan is dit de workshop voor jou. We gaan een geurkaars maken met echte, pure essentiële oliën.
 • Maak je eigen geursteen – Een aromasteen is een steentje waar je essentiële olie op kunt druppelen. Ideaal voor kleine ruimtes of bv naast je bed.

Heb je interesse in één van deze workshops? Laat het me weten dan laat ik jou weten wanneer ze gepland worden.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?