fbpx

Welke soorten diffusers zijn er voor essentiële oliën

Als je nieuw bent in de wereld van essentiële oliën. Of geïnteresseerd bent in starten met essentiële oliën. Dan weet je, of heb je gehoord hoe essentiële oliën kunnen helpen om je gezondheid en welzijn te verbeteren. Essentiële oliën en hun toepassingen worden wereldwijd steeds populairder en dat is niet voor niets. Als je wil weten waarom je essentiële oliën zou moeten gebruiken kan je mijn post met 5 redenen HIER lezen 🙂 Aromatherapie kan helpen op fysiek, mentaal en spiritueel gebied. Het diffusen van essentiële oliën heeft een directe invloed op onze hersenen en hoe we ons voelen.

Welke soorten diffusers zijn er?

Als je essentiële oliën gaat kopen heb je ook een goede diffuser nodig. Er zijn vier verschillende soorten essentiële oliën diffusers. Nebulizers. Ultrasonic. Hitte. Verdampers. Elke soort heeft zijn eigen unieke methode om de essentiële oliën in de lucht de krijgen. Dit kan wat veel zijn als je net start met essentiële oliën. Daarom hier een korte uitleg van deze vier soorten met hun voor- en nadelen. Zo kan je een weloverwogen keus maken welke diffuser jij wil.

1. Nebulizing Diffusers

Bij Nebulizing diffusers worden de essentiële oliën  met hoge luchtdruk en een sproeistuk in hele kleine deeltjes verdeeld. De oliën gaan de lucht in als een fijne mist. Deze methode verandert niets aan de chemische samenstelling van de oliën. Het verdeelt de hele olie in één keer zodat je niet eerst het ‘lichte’ deel van de olie krijgt en later het ‘zwaardere’ deel. De deeltjes in de lucht zijn klein genoeg om makkelijk in te ademen.

Voordeel: Nebulizers gebruiken geen hitte of water. Ze verspreiden de hele olie in de lucht. Dit geeft het optimale, therapeutische effect.

Nadeel: Nebulizers zijn meestal vrij prijzig in aanschaf. Ook gebruiken ze alleen de essentiële olie, waardoor je hier ook meer van gebruikt.  


2. Ultrasonic Diffusers

Dit is de meest populaire diffuser. Deze heb ik zelf ook. Ultra sonic diffusers gebruiken water en elektronische frequenties om een fijne nevel van de essentiële olie en water te creëren. De ultrasonic beweging wordt gemaakt door een kleine schijf onder de oppervlakte van het water. Deze maakt dat de essentiële olie in hele kleine deeltjes uit elkaar valt. De beweging zorgt dat de aromatische deeltjes de lucht in gestuurd worden.

Voordeel: Ultrasonic diffusers gebruiken slechts weinig essentiële olie. Je doet veel langer met je essentiële oliën. Deze methode kan dienen als diffuser en luchtbevochtiger omdat er ook een deel water mee komt in de lucht. Ideaal tijdens de winter wanneer de centrale verwarming de lucht in huis ‘droog’ maakt. Er is heel veel keus in deze soort diffusers.

Nadeel: Slechts een klein deel van de nevel is essentiële olie. Als je in een vochtige omgeving woont wil je waarschijnlijk niet nog meer vocht aan je leefruimte toevoegen.

 

Het bedrijf waar ik mee werk heeft een paar verschillende ultrasonic diffusers. Sommige zijn inclusief bij een starters kit, maar je kunt ze ook los kopen bij mij. Mail me voor de details. Ook bij Amazon hebben ze veel keus in ultrasonic diffusers. Kijk maar eens rond.


3. Heat Diffusers

Zoals de naam al zegt gebruikt deze diffuser verwarmingselementen om de de essentiële olie stapsgewijs in de lucht te verdampen. Soms gebruiken ze olie gemixed met water. Sommigen worden heel heet om een sterker aroma te verspreiden. De beste hitte diffusers gebruiken echter weinig warmte. Zo voorkomen ze dat de chemische samenstelling van de oliën verandert.

Voordeel: Dit is een goedkope en efficiënte manier om de olie in een ruimte te verspreiden.

Nadeel: De warmte kan de eigenschappen van de essentiële olie op een moleculair level veranderen. Dit betekent dat de therapeutische voordelen minder kunnen worden of zelfs helemaal verdwijnen.


4. Verdampers

Verdamping is het gebruik van de luchtstroom om de geur van de essentiële oliën te verspreiden. Een ventilator blaast lucht door een filter, zoals een tissue of pad met essentiële olie erop. De bewegende lucht zorgt dat de olie verspreid door de ruimte.Deze zie je vaak in de auto.

Voordeel: Deze methode verspreid de olie gelijkmatig door de ruimte.
Nadeel: De therapeutische eigenschappen zijn minder, omdat dat verschillende delen van de olie niet gelijk verspreid worden.

5. Tot slot: Gebruik je handen.

Dit is de manier die je altijd kunt gebruiken. Doe eenvoudigweg een druppel van de essentiële olie in je hand. Wrijf je handen samen. Leg je handen over je neus en adem rustig en diep in. (let op dat je uit je ogen blijft)

Voordeel: Het is snel en eenvoudig. Je kunt het overal doen en hebt geen diffuser nodig. Het kost je alleen een paar druppels olie.

Nadeel: Alleen degene die het doet ervaart de olie. De huid absorbeert de olie dus het effect is niet heel lang.

Heb je na het lezen van deze informatie vragen? Stel ze.  Je kunt me altijd bereiken via mail of fb messenger voor vragen of onderwerpen die je graag behandelt wil zien.

Liefs,

Diana

PS. HIER de antwoorden op de 3 meest gestelde vragen over het gebruik van diffusers.

, , , , , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?