fbpx

3 manieren voor natuurlijke wondverzorging

Ben je ooit op straat gevallen en heb je je knie geschaafd? Dan ken je de vervelende, brandende pijn van een schaafwond. Het is een veel voorkomende wond cq huidbeschadiging. schaafwonden zijn meestal pijnlijk en bloeden meteen. De wond kan oppervlakkig of wat dieper zijn. Hoe het ook is, de wond heeft verzorging nodig om infectie te voorkomen en een optimale genezing te bevorderen.

Er zijn een aantal natuurlijke manieren om de genezing van een schaafwond te bevorderen en schadelijke bacteriën tegen te gaan. Daaronder zijn je voeding, essentiële oliën en supplementen.

Wel of niet afdekken van de wond.

Het afdekken van de wond zorgt voor een vochtige omgeving die de genezing bevordert en het ontstaan van littekens tegen gaat. Je kunt de verbinding er af halen als de korst gevormd is. Uiteraard moet je het gebied van de wond nog steeds schoonhouden. Als de wond op een plaats zit waar regelmatig iets aanraakt is het slim om toch een pleister of iets dergelijks op de wond te houden. Het beste is als de korst er vanzelf af valt en niet doordat er tegen gestoten is. (Als je een grote, diepe wond hebt moet je een arts raadplegen. Houd ondertussen druk op de wond om het bloeden te stelpen)

3 manieren voor natuurlijke wondverzorging:

Voeding

Dit is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een schaafwond 🙂 Toch kan voeding ondersteunen bij een sneller herstel van de (schaaf) wond. Zink en vitamine C zouden een belangrijke rol spelen in alle fases van wondgenezing. Vitamine C helpt het lichaam om collageen aan te maken. Wist je dat collageen een eiwit is dat structuur aan je huid geeft. Het is ook een belangrijk deel voor wondgenezing, omdat het helpt de huid te herstellen.

Voeding die veel zink bevat is o.a. pompoenzaad, cacao poeder en kefir. Voeding die veel vitamine C bevat is o.a. guava, paprika, kiwi, kool peterselie.

Voeding die de wondgenezing kunnen vertragen en die je dus wil vermijden…

  • Alcohol: Kan de ontsteking verergeren, wat je niet wil.
  • Suiker en geraffineerde granen: Stimuleren infectie en vertraagt genezing.
  • Bewerkte voeding: Bevat vaak bewerkte oliën, chemicaliën en andere ongewenste toevoegingen die de wondgenezing kunnen vertragen.

Essentiële oliën

Om ontsteking en infectie te voorkomen kan je essentiële oliën zoals melaleuca en Rozemarijn gebruiken. Deze hebben sterke anti bacteriële eigenschappen. Ze kunnen helpen tegen een groot aantal bacteriën en schimmels. Verdun de essentiële oliën altijd 1:1 met een draagolie zoals kokos olie, voordat je het aanbrengt. Kokosolie verhoogt ook het vochtgehalte in de huid, wat de wondgenezing ten goede komt. (Essentiële oliën kopen doe je hier.)

Honing

Honing kan helpen om de wond te reinigen, pijn te verminderen, tekenen van infectie te verminderen en zelfs het genezingsproces te versnellen. Onderzoek laat de effectiviteit van honing als antiseptische wondverzorging zien. Het bijzondere is dat de honing reageert met de lichaams vloeistoffen en zo een omgeving creëert waar bacteriën zich niet thuis voelen. En niet kunnen vermeerderen. Voor schaafwonden kun je de hoog kwaliteit honing, zoals Manuka, direct aanbrengen op de schaafwond of in een compres. (elke 24-48 uur vervangen) Je kunt kant en klare zalf met Manuka honing kopen, maar je kunt ook zelf je zalf maken.

Recept voor wondzalf

  • 50 gr hoge kwaliteit honing
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 20 druppels lavendel essentiële olie
  • 20 druppels Tea tree essentiële olie

Meng dit goed door elkaar. Bewaar in een glazen pot. In de koelkast ca 4 dagen houdbaar. Vers maken geniet de voorkeur.

Deze tips zijn van bedoeld voor milde, oppervlakkige (schaaf) wonden. Voor diepe wonden met vuil, glas e.d. ga je altijd naar een arts.

De informatie in dit artikel is een korte samenvatting van een artikel op drAxe.com. Het uitgebreide artikel vind je hier.

Diana

, , , , , , , , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?