fbpx

De 3 meest gestelde vragen over het gebruik van diffusers

Als je essentiële oliën gebruikt in je dagelijks leven heb je waarschijnlijk ook een diffuser. De diffuser is een onmisbaar hulpstuk naar mijn idee. Je kunt er een hele ruimte mee voorzien van de krachtige eigenschappen van de oliën. Maar hoe gebruik je zo’n ding. Hoeveel druppels olie heb ik nodig voor het beste resultaat? Hoelang moet hij aan staan? Hoe houd ik hem schoon? Deze drie vragen krijg ik regelmatig . En ik ga je er nu antwoord op geven. Daar gaan we 🙂

Hoeveel druppels essentiële olie doe ik in de diffuser?

De meeste diffusers hebben een inhoud van 100 ml. De standaard hoeveelheid druppels essentiële olie hiervoor is 3-5.  Als jouw diffuser een groter reservoir heeft pas je het aantal druppels eenvoudig aan. 200 ml wordt dan 6-10 druppels en zo verder.  Het is ook afhankelijk van de afmetingen van de ruimte waar de diffuser staat. Bij de meeste diffusers staat in de beschrijving wel voor hoeveel m2 de diffuser geschikt is. Het aantal druppels dat ik hier noem is voor een gemiddelde huiskamer voldoende.

Hoe lang moet ik de diffuser aan laten staan?

Zelf zet ik de diffuser maximaal een uur aan. Zo is er voldoende tijd om de olie door de hele ruimte te verspreiden. Ook hier geldt minder is meer. De geur hoeft niet heel overheersend aanwezig te zijn. De essentiële olie doet zijn werk ook wel als jij je er niet van bewust bent 🙂 Er zijn diffusers met een timer. Deze kun je instellen op een bepaalde tijdsduur. Ze gaan uit als de ingestelde tijd verstreken is. Of als het water op is.  Er zijn heel veel verschillende diffusers dus lees goed de beschrijving bij jouw diffuser.

Handig om te weten. Elke essentiële olie heeft een verschillende tijd waarin ze vervliegt.

 • Pepermunt. Lavendel. Eucalyptus – vervliegen na ongeveer 1 á 2 uur.
 • Rozemarijn. Geranium. Kamille – blijven ca 2 – 4 uur waarneembaar.
 • Mirre. Cederhout. Gember – blijven vaak langer hangen. 5 uur of zelfs enkele dagen is mogelijk.
 • Door het creëren van gebalanceerde mengsels kan een geur langer blijven hangen en het therapeutische effect versterkt worden. Dat is waarom diffuser mengsels zo fijn zijn voor het verbeteren van je humeur, versterken van je geheugen, verhogen van je concentratie enz. (massage met essentiële oliën)

Hoe houd ik mijn diffuser schoon?

Je diffuser heeft onderhoud nodig. Na veelvuldig gebruik zal er een laagje van de essentiële olie achterblijven. Uiteindelijk zal dit er voor zorgen dat je diffuser niet meer optimaal werkt of zelfs helemaal niet meer. Zonde.

Hier de schoonmaak tips 🙂 Deze werken voor mij goed. Kijk altijd even wat er in de beschrijving van jouw diffuser staat over het onderhoud.

Maak de diffuser leeg na elk gebruik. Veeg hem droog met een zachte doek. Je kunt ook een druppel citroen olie op je doekje doen om de olie resten te verwijderen.

 1.  Vul de diffuser ongeveer voor de helft.
 2. Voeg ca 10 druppels witte azijn toe aan het water.
 3. Zet de diffuser 3-5 minuten aan. Dit helpt om de olie resten los te maken.
 4. Gooi het reservoir leeg. Let op dat het water niet bij of in het mechanisme komt.
 5. Dompel een wattenstaafje in azijn en veeg langs de randen van het water reservoir en de ultrasonic chip. Je kunt ook hier de citroen olie gebruiken om plakkerige resten te verwijderen.
 6. Spoel het reservoir met schoon water.
 7. Veeg het droog met een zachte doek en laat verder drogen aan de lucht voor je hem weer gebruikt.

Heb je vragen naar aanleiding van deze informatie? Stel ze. Vind je de informatie nuttig? Deel het dan met je vriendinnen, zo hebben zij er ook iets aan 🙂

Ik ben altijd bereikbaar via de mail, whatsapp of fb messenger. Neem gerust contact op.

Liefs,

Diana

PS. Hier vind je een korte uitleg over de verschillende soorten diffusers.

PPS. Wil je een heerlijke massage met essentiële oliën ervaren? Kijk hier voor de massage die bij jou past.

, , , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?