fbpx

5 voordelen van het gebruik van essentiële oliën voor je haar

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Essentiële oliën

Het is tegenwoordig helemaal niet vreemd om haar te laten implanteren bij een dunner wordende bos haar. Dat is niet de oplossing. Beter kun je beginnen bij de basis. Het verzorgen van je hoofdhuid. Verbeteren van de bloedcirculatie, zodat de haren beter gevoed én geworteld worden. Het terugbrengen van de irritatie van de hoofdhuid. Veel begint van binnenuit. Daar gaan we het nu niet over hebben. Nu gaan we het hebben over de voordelen van het gebruik van essentiële oliën en een natuurlijke verzorging van je haar.

De 5 grootste voordelen van het gebruik van essentiële oliën voor je haar

Stimuleren van haargroei

Haar kan door allerlei oorzaken dunner worden. Minder sterk zijn en snel afbreken. En zelfs uitvallen met kale plekken als gevolg. Een veel voorkomende oorzaak is stress. Dan kun je kiezen voor haar implantaten… of je gaat eerst kijken of je iets kunt veranderen met een natuurlijke oplossing.

Lavendel, Rozemarijn, Cederhout, Pepermunt. Dit zijn essentiële oliën die de haargroei kunnen bevorderen. Ze doen dit elk op hun eigen wijze. Lavendel kan dat doen door de hoofdhuid te verzorgen. Rozemarijn kan de celstofwisseling stimuleren. Cederhout kan helpen de doorbloeding van de hoofdhuid te verbeteren. Pepermunt doet dat ook.

Verminderen en verdwijnen van roos en een droge, geïrriteerde hoofdhuid

Wist je dat ca 50 % van de wereldbevolking last heeft van roos? Roos wordt veroorzaakt door een ophoping van dode huidcellen. In sommige gevallen wordt het verergerd door een schimmelachtig organisme.  Het kan zelfs veroorzaakt worden door de chemische bestanddelen in je shampoo  die de hoofdhuid irriteren.

Lavendel en Lemongrass kunnen helpen om de hoofdhuid te verzorgen en irritaties te verminderen.

Verzorging van je haar

Waarschijnlijk gebruik je ook de (dure) producten uit de winkel die mooi, glanzend haar beloven. Helaas bevatten deze producten vaak bestanddelen die niet zo goed zijn voor je gezondheid. Zoals formaldehyde. En dat wil je toch niet in je lichaam hebben. Je kunt het zelfde bereiken met essentiële oliën. En omdat je slechts enkele druppels nodig hebt is het nog voordeliger ook. 🙂

Lavendel, Rozemarijn, Roomse kamille, Lemongrass. Roomse kamille is een olie die glans aan je haar geeft en een heerlijk zacht gevoel. Lemongrass heeft een reinigende werking. Ook energetisch kan lemongrass helpen om te zuiveren.

Voorkomen van vet haar

De talgklieren zijn verantwoordelijk voor het handhaven van een gezonde balans in het haar. Dat doen ze door de olie die ze produceren. In een goede hoeveelheid zorgt dit voor een mooi, glanzend resultaat. Als ze te veel olie produceren ziet je haar er vet uit.

Pepermunt olie kan je helpen om de aanmaak van talg te controleren. Je haar ziet er weer glanzend en verzorgt uit. Ook Clary sage heeft een regulerende werking op de vet aanmaak van het haar.

Verminderen van stress en balanceren van hormonen

Uit onderzoek is gebleken dat haarverlies verbonden is aan stress. Ook een disbalans in de hormoonhuishouding kan haarverlies geven. Stress triggert ontstekingen en voortijdig afsterven van haar follikels. Gevolg: haarverlies. En het lijkt zo makkelijk, maar simpelweg diffusen van kalmerende oliën zoals lavendel en clary sage kunnen helpen om haarverlies op een natuurlijke manier te verminderen.

Lees ook hier over de 7 beste essentiële oliën voor je haar.

Hoe gebruik je essentiële oliën voor je haar.

Haarmasker met essentiële oliën.

Liefs,

Diana

Dit is een samenvatting van informatie op drAxe.com


Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen balans in hun leven te krijgen. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt.

 Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Zou je 100-500 euro per maand willen verdienen vanuit huis en zonder dat het invloed heeft op je huidige activiteiten? Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen. Mail info@dianavansandwijk.nl

Dan vertel ik je gelijk hoe je met 25% korting kunt bestellen ?

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?