fbpx

Welke essentiële oliën kunnen helpen bij hooikoorts

Lente is de tijd van het jaar dat we met zijn allen weer naar buiten gaan. Wandelen. In de tuin werken. Het is allemaal veel gezelliger als het zonnetje een beetje mee werkt. Niet voor iedereen is dit zo. Zo’n 15 tot 20 % van de mensen heeft last van hooikoorts. Hooikoorts is een overgevoeligheid voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten of bomen. Stuifmeelkorrels worden ook wel pollen genoemd. Zodra iemand met hooikoorts in aanraking komt met het stuifmeel raken de slijmvliezen geprikkeld. Dat kan de volgende klachten geven:

 • Loopneus
 • Veel niezen
 • Rode, opgezwollen ogen
 • Benauwdheid
 • (Kriebel) Hoest
 • Een lamlendig gevoel met koorts en moeheid.
 Hooikoorts kan er door deze klachten voor zorgen dat je helemaal niet van het lekkere buiten zijn kunt genieten. De plek waar je het minst last hebt van pollen is binnen, met de ramen dicht. En dat is toch jammer.

Essentiële oliën die kunnen helpen

 • De essentiële oliën Lavendel, Citroen en Pepermunt kunnen helpen om de klachten (sterk) te verminderen. Deze combinatie van oliën is bekend om hun eigenschappen die een vrije ademhaling en een gezond immuunsysteem bevorderen. Doe 1 druppel van elk op je duim en druk je duim tegen je gehemelte.
  Of verdun het met basisolie of neutrale crème en breng aan onder je neus en rond de ogen. Dit kan de zwelling en jeuk snel verminderen. Pas op dat de essentiële olie niet in je ogen komt.
 • Neem de TriEase softgel capsules. Deze bevatten gelijke delen van lavendel, citroen en pepermunt essentiële olie. Je neemt deze capsules in voor je naar buiten gaat.

Aanvullende tips:

 • Draag buiten een zonnebril die goed aansluit om je ogen. Zo kunnen de pollen minder makkelijk in aanraking komen met je ogen.
 • Wrijf niet in je ogen. Dit verergert de jeuk en je wrijft eventuele pollen die aan je handen zitten in je ogen.
 • Sluit de ramen in je slaapkamer of plaats een pollenhor.
 • Aan zee en hoog in de bergen zitten minder pollen in de lucht. Handig om hier rekening mee te houden bij het kiezen van je vakantie bestemming.
 • Hou het hooikoorts weerbericht in de gaten.
 • Bij zonnig en winderig weer zijn er vaak meer pollen in de lucht. Houd hier rekening mee als je ergens heen wil.

Hooikoorts kan met de loop van de jaren vanzelf verdwijnen. Het is echter niet bekend hoe lang dat zal duren. Tot die tijd kunnen de essentiële oliën je beste vriend zijn in deze periode van het jaar.

Mail me als je meer wil weten en/of de capsules wil kopen.

Liefs,

Diana

Misschien ook interessant voor je: Buiten zonder zorgen

, , , , , , , , , , , , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?