fbpx

Essentiële oliën op je werkplek….

, , , , , , , , , , , , , , ,
Essentiële oliën

Waarom essentiële oliën op je werkplek?

Je gebruikt essentiële oliën thuis omdat ze zo lekker ruiken. En ze zo’n fijne sfeer creëren in huis. Af en toe heb je er wel eens aan gedacht om het ook op je werkplek te introduceren. Maar ja, hoe dan? En wat zullen ‘ze’ zeggen? Je kan natuurlijk gewoon een diffuser neerzetten en de ervaring voor zich laten spreken. Dit zou ik doen 🙂 Er gaat immers niets boven ervaren. Als dat niet mogelijk is. Of je vind dat spannend geef ik je hier 3 belangrijke voordelen die je kunt delen met je collega’s. Twijfelen ze nog omdat ze het niet kennen. Vraag dan het voordeel van de twijfel. Ik weet zeker dat ze het met je eens zullen zijn na het ervaren van de oliën.

Dit zijn de 3 belangrijke redenen om essentiële oliën ook op je werkplek te gebruiken.

Zuivering van de lucht

Een gezonde werkomgeving moet voldoen aan een aantal eisen. Zuivere, schone lucht is daar één van. In kantoren hangt vaak een benauwde lucht. De ramen kunnen niet open en het binnenklimaat wordt automatisch geregeld. Je hebt er geen invloed op. Probleem is dat die systemen niet altijd even goed werken. Een ventilatie kanaal dat vervuild is verspreid ook alle opgehoopte stoffen door de ruimtes. Dit kan allerlei klachten veroorzaken. Een te droog of vochtig binnenklimaat bevordert de groei van bacteriën, virussen en schimmels.

Voor een zuivere lucht doe je Purify in de diffuser. Een mengsel van Citroen, Siberian Fir Needle, Citronella, Limoen, Melaleuca (Tea Tree) , Cilantro essentiële oliën. Dit mengsel kan de lucht zuiveren en beschermen tegen omgevingsinvloeden. De geur is fris en kruidig.

Concentratie

Iedereen kent die momenten dat de aandacht verslapt. Een vergadering waar geen eind aan lijkt te komen. Je blik verplaatst zich steeds vaker en langer naar buiten. Je gedachten dwalen af. Je schrikt op als er een vraag gesteld wordt. Je hebt het gemist. Geen idee waar de vraag over gaat. Laat staan dat je het antwoord hebt. In die situaties kunnen essentiële oliën je helpen om je aandacht bij de vergadering te houden.

Zet voor de vergadering alvast een diffuser aan met daarin Wild orange, Citroen, Pepermunt en Rozemarijn. Deze essentiële oliën staan bekend om hun concentratie verhogend vermogen. Daarbij brengen ze ook een vrolijke, optimistische stemming. Met deze frisse geuren in de ruimte blijft iedereen bij de les en is de vergadering ook eerder klaar 😉

Tijdens het werk kun je voor jezelf ook de handige roller Intune gebruiken. Deze kant en klaar roller bevat Amyris Berk, Patchouli, Frankincense, Limoen, Ylang Ylang, Hawaiian Sandalwood, Romeinse kamille essentiële oliën.  Deze speciaal op elkaar afgestemde oliën kunnen je helpen om geconcentreerd te blijven werken aan je taak. Breng aan op je slapen en achterkant van je nek voor een goede concentratie.

Vermindering ziekteverzuim

Er zijn verschillende manieren waarop essentiële oliën kunnen helpen om het ziekteverzuim te verminderen. In tijden dat iedereen loopt te hoesten en proesten en de bacteriën en virussen vrolijk in de rondte vliegen kunnen essentiële oliën helpen om de verspreiding hiervan in toom te houden. Andere oliën kunnen helpen om de sfeer en je collega’s ontspannen te houden.

Griep/ verkoudheid – Doe enkele druppels van het mengsels On Guard in de diffuser. Dit mengsel bevat Wild Orange, Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus en Rozemarijn essentiële oliën. Als er veel gehoest wordt kun je ook nog wat extra eucalyptus toevoegen.

Stress verlagend – Doe Lavendel en Wild orange in de diffuser voor een rustige, ontspannen sfeer. Lavendel kan helpen om beter te communiceren. Wat altijd handig is. Wild orange ondersteunt de creativiteit die van nature in ons allemaal aanwezig is. Samen kunnen ze een open communicatie en creatieve oplossingen bevorderen.

Wil je advies over de mogelijkheden op jouw werkplek? Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Liefs,

Diana


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie te delen over de vele mogelijkheden die essentiële oliën ons bieden om gezondheid en welzijn te bevorderen.

 Wil je:
  • persoonlijk advies en/of begeleiding?
  • Wil je essentiële olie kopen? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen. Dan vertel ik je gelijk hoe je met 25% korting kunt bestellen ?
  • Zou je 100-500 euro per maand willen verdienen vanuit huis en zonder dat het invloed heeft op je huidige activiteiten?

Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?