fbpx

Hoe essentiële oliën gevoelige kleintjes kunnen helpen

, , , , ,
Essentiële oliën

Kinderen zijn gevoelig voor prikkels van uit de omgeving. Ze pikken de sfeer op. Voelen spanning en dat zie je terug in hun gedrag. Sommige kinderen gaan ervan ‘stuiteren’. Anderen trekken zich terug in zichzelf. Hun eigen wereldje waarin ze controle hebben over wat er gebeurt.  Inmiddels is het al heel wat jaren geleden dat ik dit zag gebeuren bij onze dochter. Ze zat op de basisschool en de juf had het idee dat ze niet goed hoorde. Een bezoek aan de huisarts bevestigde dat. En volgens de gehoortest zou ze zo goed als doof zijn. Dat was schrikken. Onderzoek in het audiologisch centrum volgde. Wat bleek? Er was niets aan de hand. Haar oren waren perfect in orde.

Een goed gesprek volgde 🙂 En daar kwam uit dat ze het altijd zo druk vond in de klas. Ook als iedereen stil aan het werk moest zijn was het druk. Daarom had ze besloten dat ze dat niet wilde horen. Letterlijk. Toen dit helder was hebben we andere oplossingen gezocht en gevonden. En wat had ik graag de kennis gehad die ik nu heb…

Hoe kun je jouw gevoelige kind helpen?

Een kind heeft nog niet altijd helder waar de grens tussen haar/hem en de buitenwereld ligt. Massage kan hierbij helpen. Je kunt al vanaf ca 5 weken beginnen met babymassage. Door massage leert het kind waar zij ophoudt en de wereld begint. Het helpt om het eigen lichaam te ervaren. Ook voor volwassenen die moeite hebben met grenzen stellen kan massage heel goed helpen 😉 .

Als jouw kleine driftkikkertje aan het stampvoeten is zou je haar waarschijnlijk het liefst even achter het behang plakken. Niet doen. Stampvoeten helpt om snel overtollige en/of belastende energie af te voeren. Je kind doet dus intuïtief wat goed voor haar is. Dat ze dat op een ongelegen moment of openbare plaats doen is wat minder. Dat begrijp ik. Als het kan zou ik zeggen: “Laat maar even uitrazen”. Of doe gezellig mee 😉 Mama’s en papa’s kunnen het soms ook wel gebruiken om stoom af te blazen.

Alle indrukken kunnen ook slaapproblemen geven. Monsters onder het bed zijn heel echt als je van alles voelt. Ook is het misschien druk geweest op school of is het een spannende tijd op school met toetsen of de decembermaand met alle feesten.

Essentiële oliën rollers die kunnen helpen

Peaceful child – Voor de echte stuiterbal. Die kindjes die altijd lopen te rennen en zichzelf geen rust gunnen is dit een heel fijn mengsel. 20 dr.Vetiver, 4 dr. Frankincense, 2 dr. Marjolein, 8 dr. Ylang Ylang, 4 dr. Clary Sage, 8 dr. Lavendel aangevuld met kokos olie tot 50 ml. Dit mengsel kan helpen om beter te aarden. Breng dit mengsel aan onder de voeten. Kan zowel ‘s morgens als ‘s avonds. De ervaringen zijn dat slapen beter gaat. Makkelijker in slaap komen en uitgerust wakker worden. Overdag kan dit mengsel helpen om minder of geen last te hebben van de indrukken om haar heen.

Balans – Voor de dromertjes. Een mengsel van Spruce Blad, Ho Wood blad, Frankincense, Blue Tansy bloem, Blue Chamomile bloem, and Osmanthus bloem aangevuld met kokos olie is een fijne voor kinderen die snel overweldigd raken door nieuwe indrukken. Breng dit mengsel aan onder de voeten en in het kuiltje achter in de nek. Het kan helpen om bij zichzelf te blijven zonder het contact met de wereld om ze heen te verliezen.

Aandacht – De leraren van mijn beide kinderen zeiden het: “Ze zien het gras buiten groeien”:) Of te wel. De aandacht erbij houden was niet hun sterkste kant. Heeft jouw kind dat ook? Dan zijn deze essentiële oliën geschikt. Citroen. Pepermunt. Sinaasappel. Deze kunnen helpen om de aandacht weer bij de les te brengen. De meeste kinderen vinden deze oliën ook fijn. Je kunt heel makkelijk een druppel op hun kraag doen. Zo kunnen ze regelmatig even ruiken aan de frisse geur.

Zelf kiezen – Kinderen kiezen vaak intuïtief welke olie ze nodig hebben. Als je wat essentiële oliën hebt is het een goed idee om ze zelf te laten kiezen welke olie ze mee naar school willen. Of welke olie ze in de diffuser willen voor het slapen gaan. Vertrouw op hun gevoel. Ze weten het echt wel.

Als de leraar/ lerares er voor open staat zou je ook een diffuser met een essentiële olie in de klas kunnen zetten. Zo profiteert iedereen van de werking van de essentiële oliën. De kinderen zouden dan elke dag samen voor een olie kunnen kiezen.

Eerder deed ik een webinar Back to school, daarin zitten nog meer tips. Je kunt het hier bekijken.

Liefs,

Diana


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt.

 Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Zou je 100-500 euro per maand willen verdienen vanuit huis en zonder dat het invloed heeft op je huidige activiteiten? Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen. Mail info@dianavansandwijk.nl

Dan vertel ik je gelijk hoe je met 25% korting kunt bestellen ?

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?