fbpx

Hoe essentiële oliën gevoelige kleintjes kunnen helpen

Kinderen zijn gevoelig voor prikkels van uit de omgeving. Ze pikken de sfeer op. Voelen spanning en dat zie je terug in hun gedrag. Sommige kinderen gaan ervan ‘stuiteren’. Anderen trekken zich terug in zichzelf. Hun eigen wereldje waarin ze controle hebben over wat er gebeurt.  Inmiddels is het al heel wat jaren geleden dat ik dit zag gebeuren bij onze dochter. Ze zat op de basisschool en de juf had het idee dat ze niet goed hoorde. Een bezoek aan de huisarts bevestigde dat. En volgens de gehoortest zou ze zo goed als doof zijn. Dat was schrikken. Onderzoek in het audiologisch centrum volgde. Wat bleek? Er was niets aan de hand. Haar oren waren perfect in orde.

Een goed gesprek volgde 🙂 En daar kwam uit dat ze het altijd zo druk vond in de klas. Ook als iedereen stil aan het werk moest zijn was het druk. Daarom had ze besloten dat ze dat niet wilde horen. Letterlijk. Toen dit helder was hebben we andere oplossingen gezocht en gevonden. En wat had ik graag de kennis gehad die ik nu heb…

Hoe kun je jouw gevoelige kind helpen?

Een kind heeft nog niet altijd helder waar de grens tussen haar/hem en de buitenwereld ligt. Massage kan hierbij helpen. Je kunt al vanaf ca 5 weken beginnen met babymassage. Door massage leert het kind waar zij ophoudt en de wereld begint. Het helpt om het eigen lichaam te ervaren. Ook voor volwassenen die moeite hebben met grenzen stellen kan massage heel goed helpen 😉 .

Als jouw kleine driftkikkertje aan het stampvoeten is zou je haar waarschijnlijk het liefst even achter het behang plakken. Niet doen. Stampvoeten helpt om snel overtollige en/of belastende energie af te voeren. Je kind doet dus intuïtief wat goed voor haar is. Dat ze dat op een ongelegen moment of openbare plaats doen is wat minder. Dat begrijp ik. Als het kan zou ik zeggen: “Laat maar even uitrazen”. Of doe gezellig mee 😉 Mama’s en papa’s kunnen het soms ook wel gebruiken om stoom af te blazen.

Alle indrukken kunnen ook slaapproblemen geven. Monsters onder het bed zijn heel echt als je van alles voelt. Ook is het misschien druk geweest op school of is het een spannende tijd op school met toetsen of de decembermaand met alle feesten.

Essentiële oliën rollers die kunnen helpen

Peaceful child – Voor de echte stuiterbal. Die kindjes die altijd lopen te rennen en zichzelf geen rust gunnen is dit een heel fijn mengsel. 20 dr.Vetiver, 4 dr. Frankincense, 2 dr. Marjolein, 8 dr. Ylang Ylang, 4 dr. Clary Sage, 8 dr. Lavendel aangevuld met kokos olie tot 50 ml. Dit mengsel kan helpen om beter te aarden. Breng dit mengsel aan onder de voeten. Kan zowel ‘s morgens als ‘s avonds. De ervaringen zijn dat slapen beter gaat. Makkelijker in slaap komen en uitgerust wakker worden. Overdag kan dit mengsel helpen om minder of geen last te hebben van de indrukken om haar heen.

Balans – Voor de dromertjes. Een mengsel van Spruce Blad, Ho Wood blad, Frankincense, Blue Tansy bloem, Blue Chamomile bloem, and Osmanthus bloem aangevuld met kokos olie is een fijne voor kinderen die snel overweldigd raken door nieuwe indrukken. Breng dit mengsel aan onder de voeten en in het kuiltje achter in de nek. Het kan helpen om bij zichzelf te blijven zonder het contact met de wereld om ze heen te verliezen.

Aandacht – De leraren van mijn beide kinderen zeiden het: “Ze zien het gras buiten groeien”:) Of te wel. De aandacht erbij houden was niet hun sterkste kant. Heeft jouw kind dat ook? Dan zijn deze essentiële oliën geschikt. Citroen. Pepermunt. Sinaasappel. Deze kunnen helpen om de aandacht weer bij de les te brengen. De meeste kinderen vinden deze oliën ook fijn. Je kunt heel makkelijk een druppel op hun kraag doen. Zo kunnen ze regelmatig even ruiken aan de frisse geur.

Zelf kiezen – Kinderen kiezen vaak intuïtief welke olie ze nodig hebben. Als je wat essentiële oliën hebt is het een goed idee om ze zelf te laten kiezen welke olie ze mee naar school willen. Of welke olie ze in de diffuser willen voor het slapen gaan. Vertrouw op hun gevoel. Ze weten het echt wel.

Als de leraar/ lerares er voor open staat zou je ook een diffuser met een essentiële olie in de klas kunnen zetten. Zo profiteert iedereen van de werking van de essentiële oliën. De kinderen zouden dan elke dag samen voor een olie kunnen kiezen.

Misschien interessant voor je. De kids collectie, je bestelt ‘m hier.

Liefs,

Diana

, , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?