fbpx

Ik denk dat ik voel

Ik denk dat ik voel…. ‘t was tijdens één van mijn bijscholingen dat ik erop gewezen werd. Het gesprek ging ongeveer als volgt:

Docent: Voel je wat er gebeurt ? Ik: “ik denk dat ik het voel” Docent: “hoor je wat je zegt 🙂 ?”

En ja ik hoorde het. Ik voelde niet, maar dacht dat ik voelde en dat sprak ik uit. In de praktijk merk ik het ook regelmatig. De vraag: “hoe voel je je?” is vaak nog niet zo simpel te beantwoorden.

HELP…. ze wil weten wat ik voel….

Het eerste dat lijkt te gebeuren is denken! O jé ze wil weten wat ik voel, wat zou ik moeten voelen en hoe weet ik dat ik voel…. De gedachten die door het hoofd flitsen zijn zichtbaar op het gezicht. Wat moet ik zeggen ? Nou niets 😉 Je hoeft niets te zeggen. Wat je voelt is ook niet altijd in woorden te vatten en dat is prima. Het is ook niet meer zo gewoon om te voelen. Daar hebben we ‘geen tijd’ voor. Voelen betekent emotie en emotie… tsja dat is onbekend terrein geworden.

Wie weet wat er gebeurt als ik de emotie laat zijn. Stel je voor dat ik heel erg moet lachen of erger nog huilen…. Wat dan? En om die ‘ellende’ te voorkomen slikken we de emotie in en geven het standaard antwoord: Ik voel me goed of het gaat prima hoor.

Welke emotie zit er achter de gedachte?

Waarom ik het dan toch vraag ? Om te helpen bewust te worden van wat er binnen in jou gebeurt voorbij de gedachten en vragen die je jezelf stelt. Iedereen voelt en het maakt niet uit hoe je dat noemt. Je hoeft er ook niet verder over na te denken 🙂 Het IS en mag er zijn. Het loslaten van de gedachte is een kunst op zich. Je kunt dit goed oefenen door een ademhalingsoefening te doen. Zoek een rustige plek op waar je niet gestoord wordt. Het enige dat je hoeft te doen is je aandacht op je ademhaling richten.

Adem in… adem uit

Laat je lichaam het ritme van je ademhaling bepalen en blijf met je aandacht bij je ademhaling. Je hoofd raakt leeg, de gedachten aan iets anders dan je ademhaling drijven van je weg en verdwijnen. Er ontstaat ruimte om te voelen. Misschien gebeurt er tijdens deze oefening helemaal niets… en dat is prima. Je hebt in elk geval een paar minuten rust en ontspanning ervaren. Misschien ook ervaar je dat je ademhaling stokt of dat je heel erg moet zuchten. Ook dat is prima, het geeft aan dat je dichter bij je emoties bent gekomen en dat door je ademhaling los laat.

En misschien dat je zelfs fysiek ervaart dat het ergens in je lichaam niet helemaal lekker doorstroomt. Als dat zo is kun je jezelf enorm helpen door heel bewust met je aandacht naar die plek te gaan terwijl je rustig door ademt. Sta jezelf toe om te laten gebeuren wat er gebeurt. Vreugde, angst, verdriet, boosheid… er mag er allemaal zijn. Het is deel van wie jij bent. Door het de ruimte te geven om te zijn kun je het laten gaan. De oorzaak verdwijnt niet, het verleden kun je nou eenmaal niet veranderen. Doordat je jezelf hebt toegestaan om de emotie te voelen en te laten zijn komt er ruimte in je zelf.

Emotie is wat ik voel, wat ik voel is wat ik aantrek in mijn leven

Voor mij was het dat moment in die opleiding een eye opener en sinds die tijd ben ik bewust(er) van mijn gedachten. En het feit dat mijn gedachten niet zijn wat ik voel. Er is een wezenlijk verschil tussen wat je denkt en wat je voelt. Vaak worden deze door elkaar gehaald. Wat je voelt is de energie/trilling die je uitzendt naar het universum. Het is waar het universum op reageert door je meer van dat wat je uitzendt te geven. Als je je fijn voelt komen er ineens meer fijne dingen op je pad. Als je je rot voelt komt er meer van dat op je pad. Alles is energie. Heeft een trilling. Door je aandacht te richten op dat wat je in je leven wil zien schep je de mogelijkheid om dat te ontvangen. Richt je je aandacht op beperkingen, dan zal je dat in je leven ervaren. Voor mij is het heel eenvoudig… als ik dan toch mag kiezen wat ik in mijn leven ontvang kies ik voor overvloed op alle gebieden.

Wil je jouw wensen en dromen realiseren?

DIAMANT is het jaarprogramma waarin we samen werken aan jouw wensen en dromen. Na dit jaar weet jij precies wat je wil. Wat je valkuilen zijn, waardoor je het tot nog toe niet is gelukt om in je leven te realiseren. Hoe je jouw leven wel vorm geeft zoals jij dat wil. Je gaat leren herkennen welke gedachten en patronen je gedrag beïnvloeden en hoe je dat kunt veranderen. Ook emoties komen aan bod. Er zal gelachen worden en soms een traantje vallen. Altijd in een veilige, ondersteunende omgeving.

Het wordt een leuk jaar ? waarin je nieuwe talenten gaat ontdekken en misschien wel oude talenten herontdekken. Ben je bereid om in jezelf te investeren en het werk te doen dat nodig is? Dan nodig ik je uit om mee te doen. Wil je op de hoogte gehouden worden van de eerstkomende startdatum? Stuur dan een mail info@dianavansandwijk.nl. Je ontvangt dan als eerste bericht wanneer we gaan starten. Dit is nog geen aanmelding. Die doe je pas als de inschrijving geopend is.  Kijk hier alvast even wat we allemaal gaan doen. 

Hartelijke groet,

Diana

PS In het e book WOW, realiseer je droomleven vind je nog meer tips die je kunnen helpen. Samen aan de slag? Dat kan met WOW.  In 8 weken ga je aan de slag met het realiseren van jouw dromen en idealen. Of ga meteen voor DIAMANT. Dit is een jaarprogramma dat 3x per jaar start. Lees er hier meer over. Wil je op de hoogte gehouden worden van de eerstkomende startdata? Stuur een mail en je ontvangt als eerste bericht. Dit is nog geen aanmelding. Die doe je pas nadat de inschrijving geopend is 🙂


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen

  • Intuïtief schilderen – Lekker aan de slag met verf en jezelf verrassen met de creatie die tevoorschijn komt. Geen schilder ervaring nodig ?
  • Maak je eigen vision bord – Maak je wensen en verlangens zichtbaar in beelden. Een vision bord kan je helpen om je aandacht te houden bij dat wat jij wil bereiken.
  • Basis intuïtieve ontwikkeling – 5 bijeenkomsten waarin je leert over aarden, energie voelen en ervaren, jezelf beschermen tegen weglekken van energie en meer.
  • Maak je eigen geurkaars – Als je niet langer de chemische geurkaarsen in je huis wil, dan is dit de workshop voor jou. We gaan een geurkaars maken met echte, pure essentiële oliën.
  • Maak je eigen geursteen – Een aromasteen is een steentje waar je essentiële olie op kunt druppelen. Ideaal voor kleine ruimtes of bv naast je bed.

Heb je interesse in één van deze workshops? Laat het me weten dan laat ik jou weten wanneer ze gepland worden.

, , , , , , , , , ,
Living the happy life
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?