fbpx

Kalknagels

, , , , , , , , , ,
Essentiële oliën

Deze week kreeg ik een vraag over kalknagels. Je kent het vast wel want er zijn veel mensen die hier last van hebben!

Kalknagels worden veroorzaakt door schimmels en geeft de nagel een niet zo fijn uiterlijk….

De schimmel die een kalknagel veroorzaakt komt voornamelijk voor in vochtige ruimtes zoals zwembaden, sauna’s en dergelijke. Hoewel het besmettelijk is hoeft het niet bij iedereen tot een infectie te leiden.

Vaak is er sprake van een verminderde Kalknagel of schimmelnagelweerstand of beschadigde nagels. Dit maakt het makkelijker voor de schimmel om de nagel en/of huid binnen te dringen.

Je kunt kalknagels herkennen door verkleuring van de nagels. Ze worden geel, bruin of groen en in in een later stadium is de nagel dik en brokkelig.

Wat kun je doen tegen kalknagels? Een paar tips:

  • Aanpakken van binnenuit. Een schimmel voedt zich met suikers. Vermijden van (toegevoegde) suikers kan dus helpen.
  • Gezonde en verse voeding om de spijsvertering te ondersteunen.
  • Breng dagelijks 2x een druppel oregano olie aan op de aangedane nagel. Dit kan helpen om de nagel weer in tip top conditie te brengen.  Oregano is een hete olie, dus smeer het alleen op de nagel. Bij aanbrengen op de huid is verdunnen met een basis olie noodzakelijk.

Heb je een schimmelnagel? Zorg dan voor een goede hygiëne. Het is besmettelijk en vooral in openbare, vochtige ruimtes zoals zwembaden e.d. verspreid het zich makkelijk.

Vind je deze informatie nuttig? Heb je meer vragen? Laat het me weten 🙂

Voor persoonlijk advies kun je me mailen: info@dianavansandwijk.nl

Wil jij weten wat je nog meer kunt doen om je gezondheid te ondersteunen met oliën en natuurlijke producten?

In mijn blogs geef ik informatie over uiteenlopende onderwerpen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail me dan voor meer informatie: info@dianavansandwijk.nl

Het beste resultaat krijg je alleen met de beste oliën… en die kun je kopen via deze pagina.

Heb je vragen of wil je een persoonlijk advies? Ik help je graag op weg dus: mail me! info@dianavansandwijk.nl Je krijgt altijd antwoord!

Wil je in 2017 serieus werk gaan maken van je toekomst? Wil je (extra) inkomen verdienen door mensen te helpen hun gezondheid en gevoel van welzijn te ondersteunen?

Mail me: info@dianavansandwijk.nl of kijk  hier even naar de mogelijkheden


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie te delen over de vele mogelijkheden die essentiële oliën ons bieden om gezondheid en welzijn te bevorderen.

 

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?