fbpx

Koortslip

Een koortslip is een huiduitslag die veroorzaakt wordt door het herpes simplex virus. De meeste mensen dragen dit virus met zich mee.

De koortslip begint met blaasjes rondom de lippen en neus, deze drogen op en vormen een korstje. Het is een onschuldige, maar vervelende aandoening.

Als je het virus eenmaal hebt gehad blijft het ‘slapend’in je lichaam aanwezig. Het zal van tijd tot tijd de kop weer opsteken.

En dat gebeurt met name in tijden van een verlaagde weerstand, zoals:

  • tijdens de menstruatie
  • in tijden van stress
  • bij vermoeidheid
  • bij verkoudheid en griep

De koortslip begint meestal met een kriebelend, kloppend en branderig gevoel. Hierna vormt zich een klein, doorzichtig, vochthoudend lipblaasje. Je kunt ook last hebben van meerdere blaasjes. Als de lipblaasjes zijn opengebroken, komt er een korstje op. De huid is daar pijnlijk en gevoelig.

koortslip

Als je eenmaal een koortslip hebt gehad is de kans groot dat dit weer voor komt.  Met de volgende maatregelen kun je proberen dit te voorkomen:

  • Gebruik een goed beschermend zonnebrandmiddel voor je lippen.
  • Zorg voor een goede weerstand. Dus: eet gezond, beweeg veel en zorg dat je voldoende nachtrust krijgt.

Verder is het belangrijk om je handen regelmatig te wassen, zeker als iemand in je omgeving last van een koortslip heeft.

Een koortslip is besmettelijk en gevaarlijk voor baby’s!

Als je een koortslip hebt…

De antivirale werking van Bergamot kan helpen om de koortslip snel te verminderen. Deze olie remt de activiteit van het virus en helpt daardoor om de verspreiding van de blaasjes tegen te gaan. Ook kan je deze olie combineren met Melaleuca(teatree) en Lavendel. Waarbij Melaleuca de blaasjes uitdroogt en Lavendel het herstel van de huid ondersteunt.

Alle oliën moeten met een basis olie vermengd worden voor ze op de huid aangebracht worden.

Toepassing:

Neem 20 ml basisolie vermeng dit met 4 druppels Bergamot.

Of neem 20 ml basis olie en meng dit met 2 druppels Bergamot, 1 druppel Melaleuca en 1 druppel Lavendel.

Doop een wattenstaafje in de olie en breng aan op de blaasjes.

Liefs,
Diana

, , , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?