fbpx

Koortslip

, , , , , ,
Essentiële oliën

Een koortslip is een huiduitslag die veroorzaakt wordt door het herpes simplex virus. De meeste mensen dragen dit virus met zich mee.

De koortslip begint met blaasjes rondom de lippen en neus, deze drogen op en vormen een korstje. Het is een onschuldige, maar vervelende aandoening.

Als je het virus eenmaal hebt gehad blijft het ‘slapend’in je lichaam aanwezig. Het zal van tijd tot tijd de kop weer opsteken.

En dat gebeurt met name in tijden van een verlaagde weerstand, zoals:

  • tijdens de menstruatie
  • in tijden van stress
  • bij vermoeidheid
  • bij verkoudheid en griep

De koortslip begint meestal met een kriebelend, kloppend en branderig gevoel. Hierna vormt zich een klein, doorzichtig, vochthoudend lipblaasje. Je kunt ook last hebben van meerdere blaasjes. Als de lipblaasjes zijn opengebroken, komt er een korstje op. De huid is daar pijnlijk en gevoelig.

koortslip

Als je eenmaal een koortslip hebt gehad is de kans groot dat dit weer voor komt.  Met de volgende maatregelen kun je proberen dit te voorkomen:

  • Gebruik een goed beschermend zonnebrandmiddel voor je lippen.
  • Zorg voor een goede weerstand. Dus: eet gezond, beweeg veel en zorg dat je voldoende nachtrust krijgt.

Verder is het belangrijk om je handen regelmatig te wassen, zeker als iemand in je omgeving last van een koortslip heeft.

Een koortslip is besmettelijk en gevaarlijk voor baby’s!

Als je een koortslip hebt…

De antivirale werking van Bergamot kan helpen om de koortslip snel te verminderen. Deze olie remt de activiteit van het virus en helpt daardoor om de verspreiding van de blaasjes tegen te gaan. Ook kan je deze olie combineren met Melaleuca(teatree) en Lavendel. Waarbij Melaleuca de blaasjes uitdroogt en Lavendel het herstel van de huid ondersteunt.

Alle oliën moeten met een basis olie vermengd worden voor ze op de huid aangebracht worden.

Toepassing:

Neem 20 ml basisolie vermeng dit met 4 druppels Bergamot.

Of neem 20 ml basis olie en meng dit met 2 druppels Bergamot, 1 druppel Melaleuca en 1 druppel Lavendel.

Doop een wattenstaafje in de olie en breng aan op de blaasjes.

Wil jij weten wat je nog meer kunt doen om je gezondheid te ondersteunen met oliën en natuurlijke producten?

In mijn blogs geef ik informatie over uiteenlopende onderwerpen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail me dan voor meer informatie: info@dianavansandwijk.nl

Het beste resultaat krijg je alleen met de beste oliën… en die kun je kopen via deze pagina.

Heb je vragen of wil je een persoonlijk advies? Ik help je graag op weg dus: mail me! info@dianavansandwijk.nl Je krijgt altijd antwoord!

Wil je in 2017 serieus werk gaan maken van je toekomst? Wil je (extra) inkomen verdienen door mensen te helpen hun gezondheid en gevoel van welzijn te ondersteunen?

Mail me: info@dianavansandwijk.nl of kijk  hier even naar de mogelijkheden


Wil je meer weten over hoe je essentiële oliën kunt gebruiken in je dagelijks leven? Download dan het gratis e book Sprankel. Dat doe je hier

Wil je direct de oliën kopen? Dat doe je hier.Diana Tins-van Sandwijk

In de agenda vind je de actuele data van informatie bijeenkomsten en webinars. Heb je persoonlijke vragen of onderwerpen die je graag in een webinar behandeld wil zien? Mail me dan info@dianavansandwijk.nl

Mijn naam is Diana en in mijn praktijk ‘Heel De Mens’ werk ik al vele jaren met essentiële oliën om de werking van de behandeling te verdiepen en versterken. Essentiële oliën zijn veel meer dan alleen een lekker geurtje en ik hoop met deze website en de webinars zo veel mogelijk mensen te bereiken en delen hoe de oliën kunnen helpen bij het bereiken van een betere gezondheid en gevoel van welzijn.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?