fbpx

De 7 top essentiële oliën bij menstruatie klachten

Er wordt nog wel eens lacherig over gedaan. Opmerkingen als: “Het zal wel die tijd van de maand zijn” worden regelmatig geplaatst. Vooral door hen die er geen last van hebben. Menstruatie klachten. PMS.  Voor veel vrouwen is de menstruatie een terugkerende bron van pijn en je ziek voelen. Eén op de 10 vrouwen is zelfs enkele dagen ziek en niet in staat tot normaal functioneren door ernstige menstruatie klachten.

Menstruatie klachten als:

 • Hoofdpijn
 • Buikpijn
 • Buikkrampen
 • Rugpijn
 • Stemmingswisselingen

De oorzaak van deze klachten is een disbalans in het hormoonstelsel. Er zijn verschillende manieren om de klachten te helpen verminderen en verlichten.

Top 7 essentiële oliën bij menstruatie klachten:

Pepermunt – Kan helpen hoofdpijnklachten en misselijkheid te verminderen.

Roomse Kamille, Marjolein en Gember – 3 druppels van elk aanvullen met kokosolie tot 10 ml. Dit mengsel is verwarmend. Kan helpen om de doorbloeding te verbeteren. Ontspant de spieren en kan daardoor veel verlichting geven bij buikkrampen. Roomse Kamille en Marjolein zijn ook bekend om hun pijnstillende werking. Gember kan veel verlichting geven bij hormonale misselijkheid.

Lavendel, Geranium en Salie – 3 druppels van elk aanvullen met kokosolie tot 10 ml. Dit mengsel is ontspannend en kalmerend. Lavendel en geranium kunnen helpen de balans in lichaam en geest te herstellen. Wat kan helpen om de stemmingswisselingen binnen de perken te houden. Salie is bekend om haar werking op het hormoonstelsel en kan hier balans brengen.

Toepassingen van deze essentiële oliën:

 • Een kompres met essentiële oliën.
  • Bij hoofdpijn koud kompres met Pepermunt in de nek leggen kan verlichting geven.
  • Bij buikkrampen warm kompres met Roomse Kamille, Marjolein en Gember.
 • Een wrijf olie voor op je buik van Lavendel, Geranium en Salie. Dit mengsel helpt de hormoonbalans herstellen, de buik krampen verminderen en het is ontspannend.  Of de handige roller ClaryCalm® waarin een groot aantal van deze oliën al voor je gemengd zijn.
 • Misselijkheid – 1 druppel gember op een tissue en diep inademen kan helpen.
 • Een lekker warm bad nemen met bovenstaande oliën.

Aanvullende tips

 • Bij Rugpijn de volgende oefening:
  • Op handen en voeten steunen en afwisselend een holle en bolle rug maken.
  • Je onderrug laten masseren of een warm kompres opleggen.
 • Let op je voeding! Met gezonde voeding en suppletie kunnen de klachten ook sterk verminderen en/of verdwijnen. Een combinatie van de diverse mogelijkheden die ik hier noem is ideaal 🙂 Interessante sites over voeding zijn bv De hormoonfactor en Energieke vrouwen academie
 • Reflexzonemassage – In mijn praktijk heb ik vele jaren met succes de Chinflex® methode toegepast bij vrouwen met (ernstige) PMS klachten. Door de massage uit te voeren met gerichte essentiële oliën is de werking nog directer en dieper.

Heb jij last van (ernstige) menstruatie klachten? Blijf er dan niet mee lopen. Zoek hulp. Er is veel mogelijk.

Wil je aan de slag met essentiële oliën om de gezondheid en het welzijn van jou en je gezin te ondersteunen met essentiële oliën? Boek dan een wellnessconsult. We gaan dan samen kijken wat voor jou de meest optimale manier is om te starten met essentiële oliën.

Liefs,

Diana

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?