fbpx

Migraine

, , , , , , , ,
Essentiële oliën

Migraine is een heftig bonzende hoofdpijn, meestal aan één kant van je hoofd en kan van 4 tot wel 72 uur duren.

Het verschil met ‘gewone’ spanningshoofdpijn is de misselijkheid en de heftigheid van de pijn. Bij migraine kun je vaak niet goed tegen licht en geluid en door de heftige pijnklachten is het vaak ook niet mogelijk om te functioneren op school of je werk.

Je voelt je echt ziek.

Hulp bij hoofdpijn / migraineHet bonzen ontstaat doordat de bloedvaten in je hoofd samen trekken en weer verwijden.

De oorzaak is in de meeste gevallen niet bekend. Men vermoed dat stress en hormonen een belangrijke invloed hebben op het krijgen van een aanval.

Ook heb je een grotere kans op migraine als het in je familie voorkomt.

Veel mensen met migraine geven aan dat ze de aanval aan voelen komen. Er zijn bepaalde voortekenen zoals stemmingsveranderingen, koud hebben, overgevoeligheid voor kleuren, licht en geuren. Dit is heel persoonlijk, maar in deze fase kan je soms een aanval nog voorkomen.

Wat kan een aanval triggeren?

 • Spanning en stress.
 • De overgang van stress naar ontspanning.
 • Bepaalde stoffen in voedsel:
  – Smaakversterkers (in Chinees eten en kant- en klaargerechten).
  – Sulfiet (in wijn).
  – Nitraat (in bleekselderij, andijvie, spinazie, sla, venkel, spitskool, chinese kool en rode bieten).
  – Kunstmatige zoetstof (aspartaam).

Vrouwen hebben extra uitlokkende factoren die te maken hebben met de vrouwelijke hormonen, zoals:

 • De periode rond de menstruatie.
 • Gebruik van de pil of hormonale anticonceptie.
 • De overgang.

Wat kan helpen?

Als je tijdens een aanval geuren kunt verdragen: Rozemarijn en Marjolein in de diffuser

Beide oliën hebben een sterk ontkrampende en ontspannende werking. Je kunt ook met een druppel van deze oliën de plaats van de hoofdpijn masseren. Meng de oliën voor massage met een basis olie.

Wat ook kan helpen is pepermunt olie. Nogmaals als je geur kunt verdragen tijdens een aanval. Je kunt de olie aanbrengen op je slapen en achter in je nek. En op de aangegeven plaatsen hieronder. Ook op de binnenkant van je polsen bij misselijkheid.

Met pepermunt olie heb ik bij een cliënte van mij die een aanval aan voelde komen, de aanval kunnen stoppen. Na massage met de pepermunt olie bleef een lichte hoofdpijn over, die na korte tijd verdween.

DoTerra heeft ook een fijne, handige roller, PastTense met o.a. deze oliën.Ideaal als je het voelt aankomen om meteen aan te brengen.

Wat ook kan helpen is met je duim en wijsvinger de bovenkant van je neus stevig vast houden. (vaak doe je dit intuïtief al als je hoofdpijn hebt)

Reflexzonemassage. Regelmatige behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en brengt het weer in balans.

 • Eet gezond en zoveel mogelijk vers.
 • Voedingssupplementen als Magnesium kunnen helpen
 • Vermijd stress en neem regelmatig tijd voor jezelf.

Wil jij weten wat je nog meer kunt doen om je gezondheid te ondersteunen met oliën en natuurlijke producten?

In mijn blogs geef ik korte tips over uiteenlopende onderwerpen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail me dan: info@dianavansandwijk.nl

Het beste resultaat krijg je alleen met de beste oliën… en die kun je kopen via deze pagina.

Heb je vragen of wil je een persoonlijk advies? Ik help je graag op weg dus: mail me! info@dianavansandwijk.nl Je krijgt altijd antwoord!

Wil je in 2017 serieus werk gaan maken van je toekomst? Wil je (extra) inkomen verdienen door mensen te helpen hun gezondheid en gevoel van welzijn te ondersteunen?

Mail me: info@dianavansandwijk.nl of kijk  hier even naar de mogelijkheden


Wil je meer weten over hoe je essentiële oliën kunt gebruiken in je dagelijks leven? Download dan het gratis e book Sprankel. Dat doe je hier

Wil je direct de oliën kopen? Dat doe je hier.Diana Tins-van Sandwijk

In de agenda vind je de actuele data van informatie bijeenkomsten en webinars. Heb je persoonlijke vragen of onderwerpen die je graag in een webinar behandeld wil zien? Mail me dan info@dianavansandwijk.nl

Mijn naam is Diana en in mijn praktijk ‘Heel De Mens’ werk ik al vele jaren met essentiële oliën om de werking van de behandeling te verdiepen en versterken. Essentiële oliën zijn veel meer dan alleen een lekker geurtje en ik hoop met deze website en de webinars zo veel mogelijk mensen te bereiken en delen hoe de oliën kunnen helpen bij het bereiken van een betere gezondheid en gevoel van welzijn.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?