fbpx

Migraine

Migraine is een heftig bonzende hoofdpijn, meestal aan één kant van je hoofd en kan van 4 tot wel 72 uur duren.

Het verschil met ‘gewone’ spanningshoofdpijn is de misselijkheid en de heftigheid van de pijn. Bij migraine kun je vaak niet goed tegen licht en geluid en door de heftige pijnklachten is het vaak ook niet mogelijk om te functioneren op school of je werk.

Je voelt je echt ziek.

Hulp bij hoofdpijn / migraineHet bonzen ontstaat doordat de bloedvaten in je hoofd samen trekken en weer verwijden.

De oorzaak is in de meeste gevallen niet bekend. Men vermoed dat stress en hormonen een belangrijke invloed hebben op het krijgen van een aanval.

Ook heb je een grotere kans op migraine als het in je familie voorkomt.

Veel mensen met migraine geven aan dat ze de aanval aan voelen komen. Er zijn bepaalde voortekenen zoals stemmingsveranderingen, koud hebben, overgevoeligheid voor kleuren, licht en geuren. Dit is heel persoonlijk, maar in deze fase kan je soms een aanval nog voorkomen.

Wat kan een aanval triggeren?

 • Spanning en stress.
 • De overgang van stress naar ontspanning.
 • Bepaalde stoffen in voedsel:
  – Smaakversterkers (in Chinees eten en kant- en klaargerechten).
  – Sulfiet (in wijn).
  – Nitraat (in bleekselderij, andijvie, spinazie, sla, venkel, spitskool, chinese kool en rode bieten).
  – Kunstmatige zoetstof (aspartaam).

Vrouwen hebben extra uitlokkende factoren die te maken hebben met de vrouwelijke hormonen, zoals:

 • De periode rond de menstruatie.
 • Gebruik van de pil of hormonale anticonceptie.
 • De overgang.

Wat kan helpen?

Als je tijdens een aanval geuren kunt verdragen: Rozemarijn en Marjolein in de diffuser

Beide oliën hebben een sterk ontkrampende en ontspannende werking. Je kunt ook met een druppel van deze oliën de plaats van de hoofdpijn masseren. Meng de oliën voor massage met een basis olie.

Wat ook kan helpen is pepermunt olie. Nogmaals als je geur kunt verdragen tijdens een aanval. Je kunt de olie aanbrengen op je slapen en achter in je nek. En op de aangegeven plaatsen hieronder. Ook op de binnenkant van je polsen bij misselijkheid.

Met pepermunt olie heb ik bij een cliënte van mij die een aanval aan voelde komen, de aanval kunnen stoppen. Na massage met de pepermunt olie bleef een lichte hoofdpijn over, die na korte tijd verdween.

DoTerra heeft ook een fijne, handige roller, PastTense met o.a. deze oliën.Ideaal als je het voelt aankomen om meteen aan te brengen.

Wat ook kan helpen is met je duim en wijsvinger de bovenkant van je neus stevig vast houden. (vaak doe je dit intuïtief al als je hoofdpijn hebt)

Reflexzonemassage. Regelmatige behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en brengt het weer in balans.

 • Eet gezond en zoveel mogelijk vers.
 • Voedingssupplementen als Magnesium kunnen helpen
 • Vermijd stress en neem regelmatig tijd voor jezelf.

Liefs,
Diana

, , , , , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?