fbpx

Top 5 essentiële oliën bij hormonale klachten

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Essentiële oliën

Top 5 essentiële oliën die verlichting kunnen geven bij hormonale klachten

Het is weer die tijd van de maand…. is meestal geen positieve constatering;) Vaak gaat het over de klachten rond de menstruatie. PMS pre menstrueel syndroom geeft een verzameling van klachten die een vrouw kan ervaren voor de menstruatie doorbreekt. Tijdens de overgang kunnen deze klachten nog toenemen. Het kan allemaal behoorlijk heftig zijn en er zijn vrouwen die er echt enkele dagen door uitgeschakeld zijn. En dat elke maand weer. Het is ongelooflijk wat die hormonen te weeg kunnen brengen. We hebben het hier over klachten rond de menstruatie. Een tekort of te veel van hormonen zoals oestrogeen, progesteron en testosteron kan veel meer gezondheidsproblemen veroorzaken. Zoals o.a. PCOS, depressieve klachten, zelfs problemen met zwanger worden.

Veel voorkomende klachten rond PMS en Overgang zijn:

Fysiek Mentaal
 • Pijnlijke en gespannen borsten
 • Slaap problemen
 • Gewrichtspijn
 • Buikkrampen
 • Spierpijn
 • Rugpijn
 • Hoofdpijn
 • Opgeblazen gevoel
 • Vocht vasthouden
 • Duizeligheid
 • Sterke behoefte aan zoet
 •  Eetbuien
 • Stemmingswisselingen
 • Concentratieproblemen
 • Prikkelbaarheid
 • Angstig
 • Depressief
 • Agressie

Het is een behoorlijke lijst. En je zit logischer wijs gewoon niet lekker in je vel. Daar heb jij last van… en daar heeft je omgeving last van 😉 Het goede nieuws is dat we ons lichaam kunnen helpen om wat meer in balans te zijn 🙂 Veel van mijn cliënten ervaren snel verlichting na enkele reflexzonemassages. Als je thuis zelf aan de slag wil kunnen onderstaande essentiële oliën helpen om de klachten te verlichten.

Welke essentiële oliën kunnen helpen?

Clary Sage

Deze essentiële olie kan helpen om het stresshormoon (Cortisol) te verlagen. Het belangrijkste voordeel van deze olie is echter dat het de oestrogeen productie in het lichaam helpt balanceren. Veel gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door een teveel aan oestrogeen in het lichaam. Bij buikkrampen rond menstruatie is dit een hele fijne olie om te gebruiken. Het verzacht de pijn en geeft rust. Veel van mijn cliënten hebben hier veel baat bij.

Toepassing: Mix 3 à 4 druppels met een basis olie en breng aan op je buik.

Tijm

Tijm essentiële olie verbetert de progesteron productie in het lichaam. Ook een te laag progesteron gehalte kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken. Om je hormonen weer in balans te krijgen is Tijm essentiële olie een goede hulp. Ook je immuunsysteem kan versterkt worden met Tijm. Door de sterk, slijmoplossende werking is Tijm vaak te vinden in hoestdrankjes. Daarbij is Tijm pijnstillend, antibacterieel en schimmelwerend.

Toepassing: Mix 3 à 4 druppels met een basis olie en breng aan op pijnlijke plekken zoals spieren of gewrichten.

Sandelhout

Deze essentiële olie is effectief bij het in balans brengen van testosteron bij vrouwen en mannen. De olie kan helpen tegen slapeloosheid, depressiviteit en problemen in het buikgebied zoals menstruatie klachten, maar ook problemen met urine wegen. Ook op mentaal gebied kan deze olie helpen. De olie kan helpen om je weer te verbinden met je zelf. En weer in het hier en nu te leven.

Toepassing: Mix  3 à 4 druppels met een basis olie en breng aan op je buik en/of achter in je nek en op je polsen. Of doe enkele druppels in de diffuser voor een warme en geborgen sfeer.

Roos

Deze essentiële olie staat voor liefde geven én ontvangen. De roos heeft een helende invloed op alles en iedereen om haar heen. Het is een zachte olie die een grote invloed kan hebben op hoe je je voelt. Het laat je weer de zachtheid en liefde voor jezelf voelen.

Toepassing: Mix 3 à 4 druppels met een basisolie en breng aan op je hartstreek.

Lavendel

Deze veelzijdige essentiële olie kan helpen ontspannen wanneer je lijf zo verkrampt is door de pijn en ongemakken dat je niet meer weet waar je het zoeken moet. Zowel geestelijk als lichamelijk kan lavendel de rust in je zelf terugbrengen.

Toepassing: Mix 3 à 4 druppels met een basisolie en breng aan op de binnenkant van je polsen.  Of doe een paar druppels in de diffuser.

Samengevat… Deze periode van de maand zal misschien wel nooit helemaal jouw fijnste periode van de maand worden. Maar er zijn opties om  het wat draaglijker te maken. Jezelf omringen met liefdevolle aandacht, een paar mooie oliën, een goed boek en een kop warme thee kunnen wonderen doen.

Heb je na het lezen van deze informatie vragen? Stel ze.  Je kunt me altijd bereiken via mail of fb messenger.

Liefs,

Diana


Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren met essentiële oliën, heerlijk onspannende massage en inzichtgevende gesprekken.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

 Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Wil je essentiële olie kopen? Stuur me een mail dan kijken we samen welke oliën bij jou passen. Mail info@dianavansandwijk.nl

Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail info@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Er zijn regelmatig informatie bijeenkomsten. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op.

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu