fbpx

Dichtzittende holtes en andere ongemakken

, , , , , , , , , , , ,
Essentiële oliën

Het is weer zover… Overal om je heen hoor je mensen hoesten en proesten. De virussen en bacteriën vliegen vrolijk in het rond en steeds meer mensen krijgen last van dichtzittende holtes, verstopte neuzen, keelpijn, koorts en andere ongemakken.

En naast de ‘gewone’ leefregels die kunnen helpen om de verkoudheid en griep buiten de deur te houden kunnen ook de essentiële oliën een super ondersteuning bieden.

Preventief:

Algemeen: Zorg voor een goede weerstand. Eet gezond, ga regelmatig naar buiten en neem voldoende rust.

Essentiële oliën: Gebruik On Guard in de diffuser. On Guard is een mengsel van speciaal bij elkaar gebrachte oliën die kunnen helpen je weerstand te verbeteren. Door dit mengsel in de diffuser te verdampen verminder je de kans op verspreiding van virussen en bacteriën. verkoudheid en griep

Was je handen met de On Guard zeep.

Als je toch onverhoopt iets hebt opgepikt kunnen de oliën helpen om de klachten snel te verminderen.

Algemeen: Neem de tijd om goed uit te zieken. Luister naar je lichaam en zorg dat je voldoende drinkt.

Essentiële oliën: Verdun de On Guard met een basis olie of neutrale crème en breng aan onder de voeten.

Bij keelpijn breng je dit mengsel aan op nek en keel. Mijn ervaring is dat de keelpijn zeer snel weg trekt! Bij oorpijn breng je dit mengsel aan om het oor. (niet in het oor!)

Hoesten en verstopte holtes: Breathe is een samengesteld mengsel van oliën die een goede ademhaling bevorderen. Breathe in de diffuser en vermengd met een basis olie of crème op borst, rug en onder de voeten aanbrengen. Breathe kan helpen om het hoesten te verminderen en zo beter te slapen.  Onze ervaring hier in huis met een kind met astma en longontsteking is zeer goed. De benauwdheid nam snel af en ze kon goed slapen, waardoor ze zich ook beter voelde.

Bij verstopte holtes kun je ook eucalyptus of pepermunt inzetten. Doe van één van de opties, breathe, eucalyptus of pepermunt een druppel op je hand en adem diep in of doe in de diffuser.

Voor kleine kinderen is eucalyptus vaak wat te sterk/scherp. Kies dan liever voor breathe.

Koorts: Pepermunt is een zeer verkoelende olie en kan helpen om de lichaamstemperatuur naar beneden te brengen. Breng de pepermunt olie verdund met een basis olie of neutrale crème aan in de nek, op de binnenkant van de polsen en onder de voeten. Ook citroen olie kan helpen om koorts te verlagen. Denk aan grootmoeders citroensokjes 🙂 Kook water, doe er citroen in, laat afkoelen, doop de sokjes in het citroenwater en wring ze goed uit. Doe de vochtige sokjes aan, evt doe je er nog iets overheen, en laat lekker intrekken. Dit trekt afvalstoffen uit het lichaam.

Een extra tip die ik hierbij wil geven is: Gebruik goede voedingssupplementen! Zelf gebruik ik het life long vitality pack en merk aan ‘kleine’ dingen dat het mijn lichaam goed doet. Mijn haren voelen gezonder en ik heb geen haaruitval meer. Mijn nagels groeien sneller, ik slaap goed en voel me uitgerust als ik wakker word. Dus ik ben voor 🙂

Deze tips zijn niet getest of wetenschappelijk bewezen. Wat ik hier vertel zijn eigen ervaringen van mij, mijn gezin en cliënten.

Het beste resultaat krijg je alleen met de beste oliën… en die kun je kopen via deze pagina.

Heb je vragen of wil je een persoonlijk advies? Ik help je graag op weg dus: mail me! info@diana-tins.nl Je krijgt altijd antwoord!


Wil je meer weten over hoe je essentiële oliën kunt gebruiken in je dagelijks leven? Download dan het gratis e book Sprankel. Dat doe je hier

Wil je direct de oliën kopen? Dat doe je hier.Diana Tins-van Sandwijk

In de agenda vind je de actuele data van informatie bijeenkomsten en webinars. Heb je persoonlijke vragen of onderwerpen die je graag in een webinar behandeld wil zien? Mail me dan info@dianavansandwijk.nl

Mijn naam is Diana en in mijn praktijk ‘Heel De Mens’ werk ik al vele jaren met essentiële oliën om de werking van de behandeling te verdiepen en versterken. Essentiële oliën zijn veel meer dan alleen een lekker geurtje en ik hoop met deze website en de webinars zo veel mogelijk mensen te bereiken en delen hoe de oliën kunnen helpen bij het bereiken van een betere gezondheid en gevoel van welzijn.

 

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?