fbpx

Essentiële oliën en kinderen

Kan je essentiële oliën ook bij kinderen gebruiken?

Het is een vraag die regelmatig voorbij komt en het antwoord is JA 🙂

Toen ik net begon met het gebruiken van de essentiële oliën in mijn gezin waren de meningen op zijn zachtst gezegd verdeeld….

In de trant van: “Wat heb je nou weer?” In de loop van de tijd veranderde dat stapje voor stapje in: “Ik voel me niet lekker, daar heb je toch een olietje voor? of Ik heb hoofdpijn, welke olie kan ik daar voor gebruiken? “Nu worden de oliën regelmatig door alle leden van ons gezin gebruikt en ook voor onze kleindochter van 1 jaar brengen de oliën verlichting bij doorkomende tandjes, rode billetjes enz.

Essentiële oliën zijn, net als andere ‘alternatieve’ geneeswijzen niet nieuw. Ze bestaan al eeuwen, het is dus geen hype die ineens is komen overwaaien 🙂 Er is heel veel oude kennis en inmiddels ook heel veel nieuwe onderzoeken waaruit blijkt wat essentiële oliën voor je gezondheid en gevoel van welzijn kunnen betekenen.

Essentiële oliën zijn pure producten en bevatten krachtige eigenschappen van de plant. Een groot verschil met minerale olie is dat een natuurlijke, pure olie de huid voedt en ondersteunt. De olie wordt in het lichaam opgenomen en de bruikbare stoffen worden door het lichaam verwerkt. Wat niet nodig is wordt via de natuurlijke weg uitgescheiden… ademhaling, zweten, urine.

Een minerale olie sluit de huid af. Het lichaam kan de bestanddelen niet goed verwerken en wat over blijft wordt in het lichaam ‘opgeslagen’. Je kan je voorstellen dat dat op een bepaald moment problemen kan geven.

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het gebruik van de oliën.

Bij essentiële oliën geldt de regel minder is meer. Zeker bij (kleine) kinderen is een kleine hoeveelheid (1 druppel) voldoende om resultaat te zien en ervaren.

De kinderhuid is over het algemeen wat gevoeliger dus verdun de olie altijd met een basis olie. De olie doet haar werk en door de verdunning smeert het lekker uit.

Laat kinderen gerust zelf een olie kiezen, maar breng zelf de olie aan op de juiste plek. Kinderen zijn vaak enthousiast over de heerlijke geuren en nog onbewust van de sterke werking, ze zouden dan makkelijk te veel kunnen nemen. Zelf doen dus!

Olie in de verdamper geeft een fijne, subtiele geur in huis. Ook dan doet de olie haar werk.

In de praktijk blijkt dat essentiële oliën ook bij kinderen op heel veel manieren gebruikt kunnen worden. Er zijn fijne mengsels voor kleine druktemakers, dromers die bij de les moeten blijven, bij koorts en verkoudheid, rustig slapen en verminderen van angst voor monsters onder het bed, bedplassen enz. Lees er hier meer over.
Of bestel direct de kids collectie. Een aantal essentiële oliën rollers, speciaal samengesteld voor gebruik bij kinderen. De set bevat een mengsel voor elke situatie: BRAVE, CALMER, RESCUER, STEADY, STRONGER, TAMER en THINKER. 

Heb je na het lezen van deze informatie vragen? Stel ze.  Je kunt me altijd bereiken via mail of fb messenger voor vragen of onderwerpen die je graag behandelt wil zien.

Liefs,

Diana

, , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?