fbpx

Als schaapjes tellen niet helpt…. [7 Tips om wel te slapen]

Heb je elke avond hetzelfde probleem? Je gaat naar bed, je bent moe. Eén maal in bed kun je de slaap niet vatten en lig je uren te draaien en woelen in je bed of naar het plafond te staren. Je ziet elke avond hele kuddes schapen langskomen, maar helaas ze brengen je niet naar dromenland….

Slaapproblemen door malende gedachten

Het steeds maar weer opnieuw beleven van een stressvolle situatie. Alvast bedenken wat je tijdens dat ene gesprek gaat zeggen of wat je had moeten zeggen. Het houdt je uit je slaap en veroorzaakt o.a. (extreme) vermoeidheid, geïrriteerdheid, niets meer kunnen hebben, concentratie verlies in je dagelijkse leven. Als het lang duurt is het een behoorlijke aanslag op de manier waarop je functioneert. Een goede nachtrust is noodzakelijk voor een goede gezondheid. Tijdens de slaap zorgt het groeihormoon bv voor herstel van spieren en cellen.

Wat kunnen oorzaken zijn van slecht slapen

  • Te veel stress in je dagelijkse leven.
  • Ingrijpende gebeurtenis(sen) zoals ziekte, overlijden van naasten, (dreigend)ontslag.
  • Je matras is aan vervanging toe. Een slecht matras biedt geen steun aan je lichaam, hierdoor rust je niet uit.

Als ik nou maar eens een keer goed kon slapen, maar dat zal wel weer niet lukken vannacht. Deze gedachten herken je vast als je elke avond opnieuw de strijd met de slaap aangaat. Het is onderdeel van de vicieuze cirkel die ontstaat als je slaapproblemen hebt. 

In gevecht gaan met je zelf helpt niet. Hoe meer je denkt aan hoe graag je wil slapen hoe verder je het van je weg houdt. Als je in bed ligt en de slaap komt niet…. ga even je bed uit. Drink een kopje thee of warme melk met anijs. Ga even wat doen zodat je gedachten niet in dat kringetje van “kan ik weer niet slapen” terecht komen. Dit kan helpen bij het tot rust brengen van je lichaam en geest. 

7 Tips om sneller in slaap te vallen

  1. Neem geen koffie meer na 8 uur ‘s avonds. Caffeïne is een activerend stofje en kan je wakker houden als je er gevoelig voor bent.
  2. Ga ca een uur voor het slapen gaan in de relax modus. Zet de tv en computer uit. Dit is een goed moment om even wat extra tijd voor je zelf te nemen met bv een ontspannende meditatie…
  3. Ga voor het slapen gaan nog even een blokje wandelen. Je krijgt frisse lucht en kunt even letterlijk afstand nemen van alle rondtollende gedachten.
  4. Houd een vast ritme aan. Je lichaam herkent het avondritueel en gaat naar de rust stand.
  5. Ga elke avond rond dezelfde tijd naar bed.
  6. Zorg dat je slaapkamer goed geventileerd is.
  7. Essentiële oliën kunnen je helpen om sneller te ontspannen en je hoofd leeg te maken. De Hopmann slaapolie is specifiek samengesteld om je te helpen beter te slapen. HOPMANN SLAAPOLIE set. Een set van Hopmann slaapolie, verdamper en een kussentje. Je koopt de set hier.

Essentiële oliën

Er zijn verschillende oliën die je kunnen helpen om beter in en door te slapen. Lavendel staat bekend om haar ontspannende eigenschappen. Een druppel op je kussen is voldoende om rust te geven. Een combinatie van Lavendel, Sinaasappel en Cederhout kan helpen om beter door te slapen. Terwijl de combinatie met Vetiver en Cederhout juist kan helpen om sneller in slaap te vallen. Er is heel veel mogelijk. Lees ook “De top 10 essentiële oliën die kunnen helpen bij vermoeidheid

De volgende oefeningen zijn heel geschikt om je gedachten te focussen op iets anders dan slapen, waardoor je in slaap valt 🙂:

Tel oefening: tel van 1 naar 100 en van 100 naar 1 … TEGELIJK! Dus  1  100 2  99 3 98 4 97 5 96 6 95 7 94 8 93 9 92 10 91 11 90 enz. Bij deze tel oefening is al je aandacht bij het tellen. Grote kans dat je voor het eind slaapt.

Lichaamsbewustzijn oefening:  Span één voor één alle spieren van je lichaam. Sluit je ogen, haal rustig en diep adem. Breng je aandacht naar je lichaam en volg je ademhaling. Ga dan met je aandacht naar je arm, span je spier en op je uitademing ontspan je de spier. Ga zo je hele lichaam langs.

Bij deze oefeningen is de “truc” dat je al je aandacht richt op de oefening. Er is geen ruimte meer voor die andere, jou wakker houdende, gedachten.

Liefs,

Diana

, , , , , , , , , , , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?