fbpx

Top 10 essentiële oliën bij vermoeidheid

De klok is weer een uur vooruit gegaan. Het is maar een uurtje zeggen ze. Toch is bij veel mensen het ritme behoorlijk verstoort door dat uurtje tijdverschil. Vermoeidheid is echter een probleem dat niet alleen rond het wisselen van winter naar zomertijd speelt. Er zijn verschillende redenen en oorzaken van vermoeidheid. Er zijn een aantal essentiële oliën die kunnen helpen.

Top 10 essentiële oliën bij vermoeidheid

Vermoeidheid door nervositeit

Nervositeit. Stress. Het vreet energie en je kunt je behoorlijk uitgeput voelen. Essentiële oliën die kunnen helpen om de rust weer te laten keren zijn Marjolein, Mandarijn en Sinaasappel. Marjolein werkt sterk ontspannend. Met name in stressvolle situaties die getriggerd zijn door emoties en bij rouw kan Marjolein een goede ondersteuning zijn. De citrus oliën mandarijn en sinaasappel zijn beide ontspannend en kunnen helpen om het gespannen gevoel van binnen om te draaien, zodat weer vreugde ervaren kan worden. Neem 3 druppels van elk en vul aan met kokosolie tot 10 ml. Breng dit mengsel enkele keren per dag aan op de binnenkant van je polsen.

Vermoeidheid door fysieke inspanning

Na fysieke inspanning kunnen de essentiële oliën Zwarte Peper, Cederhout en Pepermunt je helpen om je weer fit te voelen. Deze oliën geven je letterlijk weer pit. Meng de oliën in gelijke delen. Vermeng dit met een neutrale badolie of zeezout en doe het in een voetenbadje. Blijf minimaal 15 minuten met je voeten in het water zitten voor een goed resultaat.

Een oefening die ook goed helpt is de volgende. Klop met losse polsen van je knieën naar je enkels. Doe dit enkele keren. Leg dan je voet op de knie van je andere been en masseer je voet stevig. Vervolgens doe je dit aan de andere kant. Je voelt direct verschil. Het combineren van de oefening en het voetenbad vind ik zelf ideaal :).

Vermoeidheid na ziekte

Ziekte is hard werken voor je lichaam. Niet zo vreemd dus dat je dan vermoeidheid voelt. Essentiële oliën die het herstel kunnen ondersteunen en versnellen zijn Basilicum en Kaneel. Basilicum staat bekend om haar herstellende en kalmerende werking. Deze olie brengt kan angstige gedachten tot rust brengen. Het kan helpen om de positieve kant weer te zien. Kaneel is sterk anti bacterieel en herstellend. Ze heeft een stimulerende werking.

Luister goed naar je lichaam en de signalen die je krijgt. Neem de rust én tijd die je nodig hebt om te herstellen.

Vermoeidheid door energie “lek”

Mensen die makkelijk energie en emoties van anderen oppikken hebben ook regelmatig last van het weg lekken van energie. Op drukke plaatsen met veel mensen. Of na het bezoek van iemand die veel energie vraagt voelen ze zich vaak uitgeput. Essentiële oliën die hier bij kunnen helpen zijn Jeneverbes, Rozemarijn en Geranium. Jeneverbes is de olie die je kan helpen om de belastende energie die je hebt opgepikt makkelijker af te voeren. Ook kun je deze olie gebruiken om de ruimte te zuiveren. Rozemarijn kan helpen om te voorkomen dat er energie van je weggetrokken wordt. Je brengt een druppel aan op je zonnevlecht. Of je verdampt deze olie in de diffuser voor dat je bezoek komt of welke andere situatie waarin je normaal gesproken moe achterblijft. Geranium kan helpen om de zonnevlecht weer te reinigen en in balans te brengen. Je brengt de olie aan op zonnevlecht.

Aanvullende Tips:

Belangrijk als je hier last van hebt is het aarden. Zorg voor een goede houding. Zet je voeten stevig op de grond. Breng regelmatig je aandacht naar je ademhaling. Zit je ademhaling te hoog, neem dan even bewust de tijd om rustig en diep te ademen en je schouders te ontspannen.

Magnesium is een supplement dat ook kan helpen bij vermoeidheid.

Een ontspannende massage kan je helpen om snel weer beter in je vel te zitten. Meer informatie over massage.

Liefs,

Diana

PS Misschien vind je dit ook interessant 5 essentiële oliën rollers voor drukke vrouwen.

Hoe essentiële oliën kunnen helpen bij slaapproblemen.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?