fbpx

Top 10 essentiële oliën bij vermoeidheid

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Essentiële oliën

De klok is weer een uur vooruit gegaan. Het is maar een uurtje zeggen ze. Toch is bij veel mensen het ritme behoorlijk verstoort door dat uurtje tijdverschil. Vermoeidheid is echter een probleem dat niet alleen rond het wisselen van winter naar zomertijd speelt. Er zijn verschillende redenen en oorzaken van vermoeidheid. Er zijn een aantal essentiële oliën die kunnen helpen.

Top 10 essentiële oliën bij vermoeidheid

Vermoeidheid door nervositeit

Nervositeit. Stress. Het vreet energie en je kunt je behoorlijk uitgeput voelen. Essentiële oliën die kunnen helpen om de rust weer te laten keren zijn Marjolein, Mandarijn en Sinaasappel. Marjolein werkt sterk ontspannend. Met name in stressvolle situaties die getriggerd zijn door emoties en bij rouw kan Marjolein een goede ondersteuning zijn. De citrus oliën mandarijn en sinaasappel zijn beide ontspannend en kunnen helpen om het gespannen gevoel van binnen om te draaien, zodat weer vreugde ervaren kan worden. Neem 3 druppels van elk en vul aan met kokosolie tot 10 ml. Breng dit mengsel enkele keren per dag aan op de binnenkant van je polsen.

Vermoeidheid door fysieke inspanning

Na fysieke inspanning kunnen de essentiële oliën Zwarte Peper, Cederhout en Pepermunt je helpen om je weer fit te voelen. Deze oliën geven je letterlijk weer pit. Meng de oliën in gelijke delen. Vermeng dit met een neutrale badolie of zeezout en doe het in een voetenbadje. Blijf minimaal 15 minuten met je voeten in het water zitten voor een goed resultaat.

Een oefening die ook goed helpt is de volgende. Klop met losse polsen van je knieën naar je enkels. Doe dit enkele keren. Leg dan je voet op de knie van je andere been en masseer je voet stevig. Vervolgens doe je dit aan de andere kant. Je voelt direct verschil. Het combineren van de oefening en het voetenbad vind ik zelf ideaal :).

Vermoeidheid na ziekte

Ziekte is hard werken voor je lichaam. Niet zo vreemd dus dat je dan vermoeidheid voelt. Essentiële oliën die het herstel kunnen ondersteunen en versnellen zijn Basilicum en Kaneel. Basilicum staat bekend om haar herstellende en kalmerende werking. Deze olie brengt kan angstige gedachten tot rust brengen. Het kan helpen om de positieve kant weer te zien. Kaneel is sterk anti bacterieel en herstellend. Ze heeft een stimulerende werking.

Luister goed naar je lichaam en de signalen die je krijgt. Neem de rust én tijd die je nodig hebt om te herstellen.

Vermoeidheid door energie “lek”

Mensen die makkelijk energie en emoties van anderen oppikken hebben ook regelmatig last van het weg lekken van energie. Op drukke plaatsen met veel mensen. Of na het bezoek van iemand die veel energie vraagt voelen ze zich vaak uitgeput. Essentiële oliën die hier bij kunnen helpen zijn Jeneverbes, Rozemarijn en Geranium. Jeneverbes is de olie die je kan helpen om de belastende energie die je hebt opgepikt makkelijker af te voeren. Ook kun je deze olie gebruiken om de ruimte te zuiveren. Rozemarijn kan helpen om te voorkomen dat er energie van je weggetrokken wordt. Je brengt een druppel aan op je zonnevlecht. Of je verdampt deze olie in de diffuser voor dat je bezoek komt of welke andere situatie waarin je normaal gesproken moe achterblijft. Geranium kan helpen om de zonnevlecht weer te reinigen en in balans te brengen. Je brengt de olie aan op zonnevlecht.

Aanvullende Tips:

Belangrijk als je hier last van hebt is het aarden. Zorg voor een goede houding. Zet je voeten stevig op de grond. Breng regelmatig je aandacht naar je ademhaling. Zit je ademhaling te hoog, neem dan even bewust de tijd om rustig en diep te ademen en je schouders te ontspannen.

Magnesium is een supplement dat ook kan helpen bij vermoeidheid. Meer informatie over magnesium.

Een ontspannende massage kan je helpen om snel weer beter in je vel te zitten. Meer informatie over massage.

Liefs,

Diana

PS Misschien vind je dit ook interessant 5 essentiële oliën rollers voor drukke vrouwen.

Hoe essentiële oliën kunnen helpen bij slaapproblemen.


Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen om vertrouwen, liefde, voldoening en waardering in hun leven te ervaren. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Hier lees je hoe ik dat doe.

Wil je persoonlijk advies over essentiële oliën in je dagelijkse leven? Kom langs in de praktijk of mail me: info@dianavansandwijk.nl

Menu