fbpx

3 essentiële oliën bij dikke enkels

Bij dit warme weer hebben veel mensen er last van. Vocht vasthouden. Ringen die ineens niet meer af kunnen en knellende schoenen.  Zelf merk ik het vooral als de temperatuur snel wisselt van fris naar echt warm. Je merkt dat je vocht vasthoudt als je handen, voeten en/of enkels ineens dikker zijn dan normaal. Door de spanning die op de huid komt te staan kan dit zelfs pijnlijk aanvoelen.

Veel voorkomende oorzaken van vocht vasthouden zijn:

  • Warm weer.
  • Menstruatie.
  • De anti conceptie pil.

Vocht vasthouden kan ook een andere, meer ernstige oorzaak hebben. Het is dus altijd van belang om een arts te raadplegen als je hier vaker of langer last van hebt.

De 3 essentiële oliën die kunnen helpen bij vocht vasthouden

Jeneverbes – Dit is een sterk reinigende essentiële olie die kan helpen om overtollig vocht snel af te voeren. Deze olie werkt urine afdrijvend en is ontgiftend en zuiverend.

Emotioneel geeft jeneverbes een gevoel van bescherming wanneer de eisen van de omgeving te groot zijn om te dragen.

Let op: Gebruik jeneverbes niet als je een (ernstige) nieraandoening hebt of hartklachten.

Citroen – De essentiële olie Citroen staat bekend om haar reinigende en afvoerende eigenschappen. Deze olie kan verlichting geven bij verstopte lymfen en vochtophopingen.

Emotioneel verdrijft citroen gevoelens van besluiteloosheid en verhoogt het gevoel van welzijn.

Geranium – Het woord dat het best bij deze essentiële olie past is BALANS. Geranium kan vochtafdrijvend werken omdat ze het lymfestelsel stimuleert. Ook heeft Geranium essentiële olie een positief effect op de hormoonbalans. Hierdoor kan ze ook goed ingezet worden bij menstruatie klachten.

Emotioneel geeft Geranium grip op geestelijke en lichamelijke pijn. Ze kan helpen als je met jezelf overhoop ligt en jezelf dreigt kwijt te raken.

Toepassing: Vermeng 2- 3 druppels van één van deze oliën met een basis olie of crème en breng dit masserend aan op de plaats waar het vocht zit. Rond de enkels, op je voeten en / of je handen.  Masseer van de voeten naar de knie. Je kunt ook een voetenbadje maken met deze olie. Neem dan een klein handje zeezout. Doe daar de druppels in en doe het daarna in het water. Blijf ca 20 minuten met je voeten in het badje zitten voor een optimaal resultaat.

Je kunt er ook voor kiezen om 1 druppel van elk van deze oliën te nemen. Ze kunnen goed samen.

Aanvullende tips

Bewegen – Bewegen helpt het lichaam om vocht af te voeren. Bewegen stimuleert de doorbloeding van de spieren waardoor het vocht makkelijker afgevoerd kan worden.

Beentjes in de lucht – De vochtophoping in je voeten en enkels kunnen verminderen als je het lichaam een handje helpt door je voeten wat hoger te leggen.

Voldoende drinken – Vocht vasthouden kan ontstaan doordat je niet voldoende hebt gedronken. Hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. Het is eigenlijk heel logisch. Je drinkt te weinig. Je lichaam, dat voor het grootste deel uit water bestaat, constateert dat er niet voldoende vocht is. Om de vochtbalans te bewaren houdt je lichaam het water dat er is vast. Voldoende drinken dus, zodat het lekker doorstroomt.

Voeding – Er zijn een aantal voedingsmiddelen die bekend staan om hun vochtafdrijvende werking.

  • Peterselie stimuleert de productie van urine. Je kunt er thee van maken door het ca 5 min. in kokend water te laten trekken. Zeven en 2x per dag een kopje drinken.
  • Paardenbloem heeft een ondersteunend effect op de lever. Het kan de lever helpen om te ontgiften. Paardenbloem heeft een sterk vochtafdrijvend vermogen. Ook hier kun je thee van maken. Doe de bloemen 30 min. in kokend water. Zeef en drink 2x per dag een kopje. Begin rustig aan, want dit kan een sterk effect hebben.

Verder kun je vochtafdrijvende groentes zoals knoflook, asperges, bieten, spruiten, kool, wortels, selderij, komkommer, mierikswortel, sla, uien, radijs en tomaten opnemen in je menu.

Heb je na het lezen van deze informatie vragen? Stel ze.  Je kunt me altijd bereiken via mail of fb messenger voor vragen of onderwerpen die je graag behandelt wil zien.

Liefs,

Diana

, , , , , , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?