fbpx

Mijn persoonlijke top essentiële oliën bij verkoudheid en griep

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Essentiële oliën

Mijn top essentiële oliën bij verkoudheid en griep

In deze periode waarin de griep maar blijft rond gaan krijg ik regelmatig de vraag welke oliën je daar het beste bij in kunt zetten. Dus hier volgen mijn persoonlijke favorieten.

Preventief

Een mengsel van gember, marjolein, roomse kamille, sinaasappel en zwarte peper. Dit is hét mengsel dat ik gebruik als ik voel dat ik verkouden word. Je kent het wel. Je begint te snotteren en je hoofd begint wat watterig aan te voelen. Ik meng het 10 dr van elk met een handje dode zeezout en doe het in een zo warm mogelijk bad. Ik blijf net zo lang in het bad zitten tot het water begint af te koelen. Je kunt dit ook korter doen, maar minimaal 20 minuten. Het moet de tijd hebben om goed in te werken. Dit mengsel is heel verwarmend. Na dit bad duik ik meteen mijn bed in. Ik slaap dan lekker en de volgende dag voel ik me over het algemeen al een heel stuk beter. Dit mengsel zorgt er bij mij voor dat alle ziektekiemen en virussen uitgezweet worden.

Herstellend

Als het toch doorzet herhaal ik hetzelfde ritueel een paar keer. Daarnaast gebruik ik eucalyptus voor een vrije ademhaling. Een mengsel van Sinaasappel, Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus en Rozemarijn om mijn weerstand een steuntje in de rug te geven. Van deze oliën maak ik een crème die ik 2-3 x per dag aanbreng op mijn borst. Fijn als je veel moet hoesten. Ook ‘s avonds breng ik dit aan. Het helpt me om goed te kunnen slapen.

Koorts

Bij koorts is de pepermunt olie erg welkom. De sterk koelende werking kan helpen om de temperatuur weer omlaag te brengen. Een druppel achter in mijn nek en onder mijn voeten zijn meestal voldoende om me beter te voelen.

Wat nog meer helpt om snel weer op de been te zijn

  • Een beetje extra liefdevolle zorg voor jezelf als je lichaam zo hard aan het werk is helpt enorm.
  • Drink voldoende water en kruidenthee. Warm water met honing, citroen en gember is heerlijk voor je rauwe, zere keel en nog lekker ook.
  • Neem voldoende rust. Je lichaam is hard aan het werk. Gun jezelf de tijd die nodig is om beter te worden.
  • Zorg voor een frisse ruimte.
  • Doe een dunne pyama of kleding aan. Je lichaam moet de warmte kwijt kunnen.
  • Zorg voor een goede nachtrust.

Liefs,

Diana


Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen balans in hun leven te krijgen. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt.

 Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Zou je 100-500 euro per maand willen verdienen vanuit huis en zonder dat het invloed heeft op je huidige activiteiten? Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen. Mail info@dianavansandwijk.nl

Dan vertel ik je gelijk hoe je met 25% korting kunt bestellen ?

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?