fbpx

Waarom de essentiële oliën diffusen?

Waarom de essentiële olie diffusen?

Het is een veelgestelde vraag vandaar dat ik er hier wat uitgebreider op in ga. Het verdampen (diffusen) van een olie helpt om gebruik te maken van een heel belangrijk en karakteristiek deel van de olie… de geur. Begrijpen welke rol geur speelt in je leven kan je helpen om de diepere kracht en werking van essentiële oliën te begrijpen.

De kracht van geuren.

Ons reukvermogen is één van de krachtigste zintuigen. Waarschijnlijk heb je zelf al ervaren dat sommige geuren je direct terug brengen naar een gebeurtenis in je leven; positief of negatief.

Door de essentiële olie direct in de lucht te brengen via verdamping kan je de sfeer in je omgeving beïnvloeden. En belangrijker nog, je kunt je emoties positief beïnvloeden. De emotional aromatherapy kit bevat bv 6 olie mengsels die gericht zijn op specifieke emoties om je daarbij te helpen, maar in principe kan elke olie daar bij helpen. Het is bv bekend dat citrus oliën opwekkend zijn, terwijl lavendel ontspannend is.

Toepassingen en voordelen van diffusen

Behalve de kracht van geur zijn er ook andere redenen waarom het verdampen van essentiële olie voordelen heeft:

1. Het kan de lucht in je huis zuiveren. Jeneverbes, Citroen, Limoen, Melaleuca(tea tree) en speciaal bij elkaar gebrachte olie mengsels zoals Purify en Onguard zijn hier heel goed voor.

2. Sommige oliën kunnen helpen om een vrije ademhaling te bevorderen. Breathe, Douglas Fir, Lavendel en Eucalyptus zijn hier goede voorbeelden van.

3. Het verdampen kan helpen om de effecten van seizoensinvloeden zoals hooikoorts te verminderen. Arbovitae en Breathe kunnen helpen.

4. In een ultra sonic diffuser heb je slechts enkele druppels nodig voor het gewenste resultaat. Dit betekent dat je heel lang kunt doen met je flesje olie.

Hoe werkt dat dan?

Er zijn verschillende manieren van diffusen. Met koude lucht of ultrasonic (water) verdamping. Het verwarmen van de oliën kan de chemische samenstelling van de oliën veranderen en daarmee ook de werking.

De meeste diffusers van DoTERRA (waar ik mee werk) zijn ultrasonic. Dat wil zeggen dat ze water gebruiken om de olie in de lucht te verspreiden. Er zijn ook diffusers waar je het flesje olie direct in de diffuser kunt zetten.

Beiden kun je instellen op tijd en hoeveelheid druppels.

 

Geen diffuser? Geen nood 🙂

Doe een druppel van de gewenste olie op je handpalmen en adem rustig en diep in. Dit kan je altijd en overal doen en is handig voor onderweg.

De combinatie van oliën die je kan gebruiken is eindeloos. Kies de geuren die je lekker vindt en geniet!

Liefs,

Diana

, , , , , , , , ,
.

Bestel nu de HOME ESSENTIALS KIT en ontvang:

De home essentials kit bevat de 10 meest gebruikte essentiële oliën, een diffuser en informatie boekje.

Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een informatiegesprek. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin te verbeteren.

Hou Het Simpel. Geniet van het leven. Doe wat je blij maakt.

Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: contact@dianavansandwijk.nl

Wil je essentiële olie kopen? Klik op één van de links hiernaast.  Slim winkelen en geld besparen? Kies dan voor word lid en registreer jezelf als groothandelsklant. Je ontvangt dan vanaf je eerste bestelling 25 % korting! Dat is mooi meegenomen 🙂

Wil je eerst meer weten voor je bestelt? Klik dan hier voor een kort overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur me een app dan vertel ik je alles over de mogelijkheden.

Twijfel je welke olie je nodig hebt? Laat het me weten, dan kijken we samen welke oliën bij jou passen.  Mail contact@dianavansandwijk.nl

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder rest chemicaliën en synthetische toevoegingen. De beste resultaten krijg je alleen met een hoge kwaliteit oliën. De oliën die ik gebruik zijn van die hoge kwaliteit. Wil je weten welke dat zijn? Stuur me een mail contact@dianavansandwijk.nl

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk. Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voor je ze gaat gebruiken om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.  Volg daarom  altijd eerst een gratis informatie avond om je voor te laten lichten. Of maak een afspraak voor een informatie gesprek. Dan kun je meteen de oliën ervaren.

Vind jij deze informatie interessant en zou jij meer willen weten? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Ik ben altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in het verbeteren van de gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier.  Ook zijn er altijd mogelijkheden om mijn team te komen versterken. Stuur een berichtje met jouw contactgegevens en ik neem contact met je op (contact@dianavansandwijk.nl ).

Ik wil  je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaats regelmatig blogs op deze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Een blog wordt ook gedeeld op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je me volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?