fbpx

Waarom de essentiële oliën diffusen?

Waarom de essentiële olie diffusen?

Het is een veelgestelde vraag vandaar dat ik er hier wat uitgebreider op in ga. Het verdampen (diffusen) van een olie helpt om gebruik te maken van een heel belangrijk en karakteristiek deel van de olie… de geur. Begrijpen welke rol geur speelt in je leven kan je helpen om de diepere kracht en werking van essentiële oliën te begrijpen.

De kracht van geuren.

Ons reukvermogen is één van de krachtigste zintuigen. Waarschijnlijk heb je zelf al ervaren dat sommige geuren je direct terug brengen naar een gebeurtenis in je leven; positief of negatief.

Door de essentiële olie direct in de lucht te brengen via verdamping kan je de sfeer in je omgeving beïnvloeden. En belangrijker nog, je kunt je emoties positief beïnvloeden. De emotional aromatherapy kit bevat bv 6 olie mengsels die gericht zijn op specifieke emoties om je daarbij te helpen, maar in principe kan elke olie daar bij helpen. Het is bv bekend dat citrus oliën opwekkend zijn, terwijl lavendel ontspannend is.

Toepassingen en voordelen van diffusen

Behalve de kracht van geur zijn er ook andere redenen waarom het verdampen van essentiële olie voordelen heeft:

1. Het kan de lucht in je huis zuiveren. Jeneverbes, Citroen, Limoen, Melaleuca(tea tree) en speciaal bij elkaar gebrachte olie mengsels zoals Purify en Onguard zijn hier heel goed voor.

2. Sommige oliën kunnen helpen om een vrije ademhaling te bevorderen. Breathe, Douglas Fir, Lavendel en Eucalyptus zijn hier goede voorbeelden van.

3. Het verdampen kan helpen om de effecten van seizoensinvloeden zoals hooikoorts te verminderen. Arbovitae en Breathe kunnen helpen.

4. In een ultra sonic diffuser heb je slechts enkele druppels nodig voor het gewenste resultaat. Dit betekent dat je heel lang kunt doen met je flesje olie.

 

Hoe werkt dat dan?

Er zijn verschillende manieren van diffusen. Met koude lucht of ultrasonic (water) verdamping. Het verwarmen van de oliën kan de chemische samenstelling van de oliën veranderen en daarmee ook de werking.

De meeste diffusers van DoTERRA (waar ik mee werk) zijn ultrasonic. Dat wil zeggen dat ze water gebruiken om de olie in de lucht te verspreiden. Er zijn ook diffusers waar je het flesje olie direct in de diffuser kunt zetten.

Beiden kun je instellen op tijd en hoeveelheid druppels.

 

Geen diffuser? Geen nood 🙂

Doe een druppel van de gewenste olie op je handpalmen en adem rustig en diep in. Dit kan je altijd en overal doen en is handig voor onderweg.

De combinatie van oliën die je kan gebruiken is eindeloos. Kies de geuren die je lekker vindt en geniet!

Liefs,

Diana


Wil je persoonlijk advies en/of begeleiding? Mail me: info@dianavansandwijk.nl

Wil je de essentiële olie kopen? Klik hier.

Wil je de olie kopen met 25% korting? Klik hier.

, , , , , , , , ,
Essentiële oliën
Menu
WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?